Netflix blijft maar strooien met vette films en spannende series. Zo ook nu komt de streamingdienst met een blockbuster op de proppen: The Forgotten Battle is vanaf 15 oktober te zien op de streamingdienst.

The Forgotten Battle

The Forgotten Battle klinkt niet bepaald Nederlands, maar de film is het wel. Dit is namelijk de Engelse benaming voor De Slag om de Schelde. Wie dacht dat je voor een dikke oorlogsfilm van hoog niveau alleen naar films van Amerikaanse bodem moest afreizen, heeft het goed mis. Onlangs was de oorlogsfilm Slag om de Schelde van Nederlandse makelij daar. Een oorlogsfilm van formaat die met een score van 7.5 op IMDb het budget meer dan waarmaakt.

Brute oorlogsfilm op Netflix

The Forgotten Battle vertelt het verhaal over de bevrijding van Zuid-Nederland. Centraal staat – de titel zegt het al – de Scheldemonding in 1944. Hier werd destijds een grote veldslag gevoerd. In de film komen de levens van drie uiteenlopende jongvolwassenen samen tijdens deze slag. Zo volgen we een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een Engelse gliderpiloot en een Zeeuws meisje dat voor het verzet werkt. Hoewel de cast grotendeels Nederlands is, heeft de cast ook een aantal internationals in de gelederen. Het bekendste gezicht is misschien wel de ‘Harry Potter’-acteur Tom Felton.

Groot budget voor De Slag om de Schelde

The Forgotten Battle is niet zomaar een Nederlandse filmproductie. Het budget van deze blockbuster bedroeg maar liefst veertien miljoen euro. Dat maakt de film één van de duurste films uit ons eigen land ooit. Wie goed naar de trailer kijkt, ziet in één opslag waar het budget aan is opgegaan. Allereerst natuurlijk aan de grote namen, maar vooral ook aan de vette actiescènes en dikke veldslagen. Die zien er namelijk bijzonder realistisch en gelikt uit.

Vind je 15 oktober toch een paar nachtjes te lang slapen? Check dan eens deze 7 bizarre, waargebeurde films op Netflix.