Wie dacht dat we voor oorlogsfilms van hoog niveau alleen Amerikaanse films kunnen kijken, heeft het mis. In ons eigen land is namelijk hard gewerkt aan De Slag om de Schelde. De trailer van de film belooft een waar spektakel dat het hoge budget meer dan waard gaat maken.

De Slag om de Schelde gaat over Tweede Wereldoorlog in Nederland

Oorlogsklassiekers als Band of Brothers en Saving Private Ryan hebben we allemaal waarschijnlijk al gezien. Ben jij fan van het oorlogsfilm genre, dan hebben we goed nieuws. Binnenkort kunnen we namelijk genieten van De Slag om de Schelde. Deze film is een Nederlandse productie en neemt ons mee terug naar de Tweede Wereldoorlog. Centraal staat (de titel zegt het al) de Scheldemonding in 1944. Een grote veldslag werd hier gevoerd. In de film komen de levens van drie uiteenlopende jongvolwassenen samen tijdens deze slag.

Slag om de Schelde trailer

 

Grote acteur en groot budget voor De Slag om de Schelde

Aan De Slag om de Schelde is keihard gewerkt. De film was dan ook niet zomaar een Nederlandse filmproductie. Het budget voor de film was 14 miljoen, waarmee het één van de duurste films uit ons eigen land ooit is. Eén blik op de trailer leert ons dat het budget vooral is opgegaan aan de vette actiescènes en veldslagen. Die zien er namelijk realistisch en gelikt uit. Ook zal een deel van het budget zijn opgegaan aan Tom Felton. De acteur, die Draco Malfoy speelt in Harry Potter, zal namelijk een Engelse piloot gaan spelen in de film. Andere personages die we terug gaan zien is een meisje dat in het verzet zit en een jongen die meevecht aan de kant van de Duitsers. Een erg diverse groep hoofdpersonages dus.

De Slag om de Schelde

Oorlogsfilms om te kijken

Het blijft voorlopig nog even onzeker wanneer De Slag om de Schelde in de bioscopen te zien zal zijn. Dit komt doordat veel films steeds weer worden uitgesteld of omdat de bioscopen worden gesloten. Hou jij het voorlopig bij je Netflix account? Check dan de oorlogsfilm Mosul en Midway,