Couchpotatoes hebben in dit dwangtijdperk van fitheid eindelijk weer wat te juichen! We hebben namelijk spannend nieuws voor hen wiens sportieve leventje wordt overklast door luiheid; Een studie van de Universiteit van Westminster heeft aangetoond dat het kijken naar horrorfilms calorieën kan verbranden die gelijk staan aan de verbranding met een snelle jog of wandeling van 30 minuten.

Filmtip

Mieter die sportschoenen maar aan de wilgen, en eis de positie op waar jij het meest tot je recht komt, en el sofá! Om je echt van alle gemakken te voorzien hier ook nog even een lijstje van 10 calorie-verslindende monsterfilms om van horror echt een sport te maken:

  1. The Shining: 184 calorieën
  2. Jaws: 161 calorieën
  3. The Exorcist: 158 calorieën
  4. Alien: 152 calorieën
  5. Saw: 133 calorieën
  6. A Nightmare On Elm Street: 118 calorieën
  7. Paranormal Activity: 111 calorieën
  8. The Texas Chain Saw Massacre: 107 calorieën
  9. The Blair Witch Project: 105 calorieën
  10. [Rec]: 101 calorieën

Extra gezond

En dat is nog niet alles; Een studie van de universiteit van Coventry heeft namelijk ontdekt dat het kijken naar een enge film de circulerende hoeveelheid witte bloedcellen in mensen aanzienlijk kan verhogen, die ziektes en infecties bestrijden. Zelfs je stemming kan aanzienlijk worden verbeterd. Na een enge ervaring voelen mensen zich minder angstig, minder gefrustreerd en gelukkiger. Ze kunnen zelfs een gevoel van voldoening ervaren door het overleven van de angst en het verhaal nog al levend door te vertellen.

Zo, weet je dat ook weer! Nu je toch weet wat je te doen staat heb je vast en zeker nog de RoboCas van Honda nodig, met deze rijdende koelkast heb jij je bier en versnaperingen namelijk altijd binnen handbereik!