Ben jij een echte nachtbraker die met geen mogelijkheid uit z’n bed is te krijgen? Dan heb je nu een goede en legit reden als je weer eens te laat bent.

Geen ochtendmens is genetisch bepaald

Het feit dat jij ’s ochtends als vastgeketend aan je bed ligt, zit namelijk in je genen, blijkt uit een publicatie van Nature Communications. Het is een aangeboren iets, waar je dus in wezen vrij weinig aan kunt doen.

Nadelige effecten

In totaal vonden de onderzoekers zeven verschillende genetische componenten die aan jouw verslaap-gedrag gekoppeld zijn. En dat kan op zijn beurt weer nadelige effecten hebben. Zo hebben vroege vogels over het algemeen meer geluk: zij hebben minder last van slapeloosheid en zijn minder gevoelig voor depressies, in vergelijking tot mensen die geschaald kunnen worden als avondmensen.

Nooit meer te laat

Wil je toch maar wat graag wél eens een keer op tijd je bed uit, dan kun je altijd overwegen om deze schok-armband aanschaffen. Met deze armband kun je niet meer snoozen. En als je zo’n schokkende surprise elke ochtend geen optie lijkt, kan je de volgende keer dat je te laat komt altijd nog je ouders de schuld geven. Zij hebben jou tenslotte hun genen doorgegeven 😉