‘Uitverkocht’, ‘uitverkocht’, ‘uitverkocht’ en ‘uitverkocht’, je wordt er helemaal gek van. Telkens is de PlayStation 5 bij ieder verkooppunt niet meer te verkrijgen. Toch hebben we goed nieuws voor de fanatieke gamer. Er is namelijk een nieuwe lading van PS5 consoles Nederland binnengekomen en ze zijn binnenkort verkrijgbaar!

Nieuwe voorraad PS5 consoles in Nederland

De verkopers houden liever hun mond over het bezit van een de nieuwe spelcomputers, toch verspreekt Nedgame zich tegenover Techtastic. De gamewinkel zegt dat ze gisteren begonnen zijn met het versturen van de All-Digital edition consoles naar de openstaande pre-orders die van november 2020. Toen was de PS5 namelijk binnen no-time niet meer te leveren. Deze mensen hebben bijna drie maanden moeten wachten, maar krijgen nu toch een PlayStation 5 opgestuurd.

PS5 leverbaar

Weinig bekend over de hoeveelheid

Of de andere verkooppunten, zoals Bol.com, MediaMarkt en Game Mania, ook een kleine voorraad binnen heeft gekregen, is niet bekend. Mocht dit wel het geval zijn, dan zullen ze ongetwijfeld een bericht sturen naar alle openstaande pre-orders. Het is dus goed nieuws, maar ook slecht nieuws, want losse verkoop is nog niet mogelijk in de nabije toekomst. Er zijn namelijk zoveel pre-orders gedaan voor de normale als de digitale variant van de PS5, dat de winkels daar nog wel even zoet mee zijn.

Wereldwijd bijna geen spelcomputer te verkrijgen

Heb jij al een nieuwe PS5 gescoord, dan ben je één van de weinige gelukkigen. Wereldwijd kun je de PlayStation 5 namelijk nauwelijks meer pre-orderen en Sony is niet echt happig op het toesturen van nieuwe spelcomputers. De verwachting is dan ook dat het nog minimaal een half jaar gaat duren voordat ze ergens in de wereld voor de losse verkoop beschikbaar zijn. Dat is dus bijna een heel jaar na de releasedatum. Als het goed is krijgt het Verenigd-Koninkrijk binnenkort ook een nieuwe voorraad binnen, misschien kun je via Amazon.com snel je nieuwe PS5 scoren.