Sinds zijn laatste gevecht tegen Jamal Ben Saddik in november verscheen Rico Verhoeven niet meer in de ring, vanwege een zware blessure en het starten van een acteercarrière. Vandaag de dag wordt hij weer overspoeld door nieuw uitdagingen. Voor één tegenstander zet hij de deur op een kiertje.

Rico Verhoeven ontvangt uitnodigingen aan de lopende band 

Inmiddels heeft Rico Verhoeven maar liefst tien keer zijn wereldtitel met succes verdedigd. De wereldkampioen won in 2021 alweer de titel voor beste vechter van het jaar bij GLORY. Zijn wereldtitelgevecht tegen Jamal Ben Saddik werd daarnaast verkozen als ‘Fight of the Year’. Na afloop van de clash stromen de uitdagingen voor een nieuw gevecht alweer binnen. Zo daagde de sterkste man van Nederland Rico uit voor een gevecht en zei de De Kroaat Antonio Plazibat: “Rico, ik kom je halen!” Daarnaast was er nóg een kickbokser die Rico Verhoeven uitdaagt voor een revanche.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GLORY Kickboxing (@glorykickboxing)

De mogelijk nieuwe tegenstander van Rico Verhoeven

Onlangs maakte Rico bij Humberto bekend dat hij 29 oktober ring in gaat voor een groot nieuw evenement in Ahoy: HIT IT. Dit is een nieuwe sport- en entertainmentshow waar de tienvoudig wereldkampioen de ring in gaat met een aantal andere bekende Nederlanders. Het wordt geen titelgevecht, wel gaat hij naar verluidt dat hij de ring in gaat tegen een grote speler. “Waarschijnlijk komen ook andere GLORY-vechters in actie”, aldus Rico Verhoeven. “Wellicht krijg ik een tegenstander vanuit GLORY.” Als het aan Hesdy Gerges ligt, gaat hij de ring in met Rico Verhoeven. “Rico is de beste, dat heb ik hem na onze partij ook gezegd, maar nu wil ik die woorden uit zijn mond horen”, aldus Gerges. “Ik heb alles op de rit, ben nu een totaal andere Hesdy. Vorig jaar heb ik Rico’s salaris gered, nu is het aan hem om mijn carrière weer een boost te geven. Ik las dat hij op 29 oktober de ring in stapt. Een perfect moment voor vuurwerk, dacht ik zo.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FIGHTERHEART (@hesdygerges)

Rico Verhoeven heeft respect voor Hesdy Gerges 

Hesdy wil niets liever dan revanche voor zijn nederlaag in januari 2021. Toen werd hij tien dagen van tevoren werd opgetrommeld als vervanger van Jamal Ben Saddik. Ondanks de korte voorbereiding bleef hij alsnog drie ronden lang staan. Iets waar Rico respect voor heeft. “Ik heb veel respect voor Hesdy, omdat hij vorige keer wilde invallen”, liet Rico weten. Hierdoor zou de tienvoudig wereldkampioen ‘Fighterheart’ een kans kunnen geven. Mocht Gerges de gelukkige zijn, dan zet hij zichzelf opnieuw in de spotlight. Een gevecht bij GLORY gaat hem namelijk niet meer worden. Zijn contract bij GLORY werd beëindigd na zijn laatste gevecht. “Natuurlijk zal hij nooit meer vechten met GLORY, hij smeekte om een gevecht, maar we hebben zijn contract beëindigd na zijn laatste gevecht en hij zal nooit meer vechten in onze competitie”, vertelde GLORY-topman Scott Rudmann onlangs aan de Telegraaf. Naar alle waarschijnlijkheid maakt Rico zijn comeback in GLORY pas in het eerste kwartaal van 2023.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven)

Nieuwe GLORY-evenementen

Rico Verhoeven kijkt in ieder geval uit naar naar de komende GLORY-wedstrijden. “Ik ga ervan uit dat alle toppers dit jaar nog een keer in actie komen. We gaan afwachten hoe ze het gaat doen. Ik vind het sowieso mooi om in oktober Alistair Overeem tegen Badr Hari te zien, twee oude rotten tegenover elkaar”, aldus Rico. “Als Alistair wint, is hij in mijn ogen mijn meest logische volgende tegenstander. Ook omdat we eigenlijk vorig jaar al tegen elkaar zouden vechten.”

Begin juli gaat naar alle waarschijnlijkheid het eerstvolgende GLORY-evenement plaatsvinden. Daar is het de bedoeling dat Jamal Ben Saddik de ring in gaat met Benjamin Adegbuyi. Jamal zou eigenlijk in maart al vechten tegen Levi Rigters, maar door die partij ging een streep vanwege rellen in de zaal. Verder bevestigde GLORY dat de organisatie van plan is om Alistair Overeem en Badr Hari in oktober tegen over elkaar te zetten. De inmiddels al 42-jarige Overeem zou eigenlijk tijdens Colission 3 zijn debuut voor GLORY maken tegen Rico Verhoeven, maar moest toen afzeggen vanwege een blessure. Badr wacht na zes GLORY-gevechten nog steeds op zijn eerste overwinning.

Kort samengevat: Er staat komende tijd genoeg op de kalender. Wij blijven in ieder geval uitkijken naar het eerstvolgende gevecht van Rico Verhoeven. Zal hij het dan opnemen tegen Hesdy Gerges?