Onze ‘King of Kickboxing’ Rico Verhoeven verwacht eind oktober een rentree te maken, dit onthulde hij bij Humberto. De tienvoudig wereldkampioen is nog steeds herstellende van de zware oogblessure die hij opliep in november in het gevecht van jewelste tegen Jamal Ben Saddik.

Rentree Rico Verhoeven gaat nog even duren

De regerend kampioen neemt geen risico met zijn oogblessure. Rico Verhoeven gaat met enige regelmaat langs een specialist om te checken of alles nog goed gaat. “Ik ben oké. Maar de dokters hebben me wel geadviseerd om pas op de plaats te maken”, aldus Verhoeven. “Er zit nog wel een verdikking. Om complicaties te voorkomen is het niet slim om nu al de ring in te stappen met deze blessure.”” Ook is Rico druk bezig met het starten van een acteercarrière. Daarom staat hij de maanden daarna ook waarschijnlijk nog niet in de ring. Naast een aantal kleine rollen werkt Rico Verhoeven nu aan zijn eigen Hollywood-film: Black Lotus. De opnames van deze film staan gepland voor aankomende zomer. Zondagavond maakte de kickbokser bij Humberto bekend dat hij de ring in gaat voor een groot nieuw evenement in Ahoy: HIT IT.

HIT IT

HIT IT is een nieuwe sport- en entertainmentshow waar Verhoeven de ring in gaat met een aantal andere bekende Nederlanders. Het wordt geen titelgevecht, wel gaat hij naar verluidt dat hij de ring in gaat tegen een grote speler. “Waarschijnlijk komen ook andere GLORY-vechters in actie. ” Wellicht krijg ik een tegenstander vanuit GLORY.” Rico Verhoeven vertelde over het evenement: “We gaan een gloednieuw evenement neerzetten, waarin sport en live entertainment met elkaar vervlochten worden. Sport, show en interactie met het publiek moeten centraal staan.” Ook liet hij weten dat dit zijn enige gevecht van het jaar wordt.

Wie gaan er naast Rico Verhoeven de ring in?

Onder andere oud-voetballer Dirk Kuyt gaat de handschoenen aantrekken tegen een andere bekende Nederlander. Het is nog onbekend tegen wie Kuyt gaat vechten. De line-up wordt vanaf 15 april bekendgemaakt.