Het is nog steeds een groot mysterie wie de nieuwe James Bond gaat worden. De stijlvolle superster Idris Elba bedankte in ieder geval voor die rol. Grote kans dat de beste meneer nu spijt heeft van dat besluit. Want man o man, wat had hij een dikke bak kunnen rijden als hij de Britse spion zou spelen. De geruchten wijzen er namelijk sterk op dat hij mag rijden in een Aston Martin Rapide E.

De Aston Martin Rapide E is een bondwaardige auto

Een insider van Aston Martin beweert dat de Aston Martin Rapide E de nieuwe bondcar wordt. Dat heeft hij vertelt aan een tabloid genaamd ‘The Sun‘. Hij zegt dat de baas van Aston Martin een ware ‘bomenknuffelaar’ is. De directeur vindt dat Bond mee moet gaan met de tijd en het goede voorbeeld moet geven. Aan de conceptfoto’s te zien, is dit een goede keuze. Want wat ziet dit ding er futuristisch en snel uit zeg:

Aston Martin Rapide E Gewoonvoorhem Aston Martin Rapide E Gewoonvoorhem Aston Martin Rapide E Gewoonvoorhem

Over de looks valt niet te klagen. Waar ook niet over te klagen valt zijn de prestaties van de Aston Martin Rapide E. De auto bezit maar liefst 602 pk en 950 newtonmeter koppel. Hij gaat dan ook met gemak naar de honderd kilometer per uur in minder dan 4 seconden. Allemaal mooie prestaties. Al moeten we wel zeggen dat we een grotere batterij hadden verwacht. Hij is slechts 65kWh, vergeleken met Tesla’s 100kWh batterij is dat geen toppertje. Ook de topsnelheid hadden we hoger verwacht, die is 250 km/u. Op zich ook wel logisch, want voor de tijd dat bond die snelheid rijdt, heeft hij allang zijn vijand te pakken.

Deze bondauto’s gingen de Aston Martin Rapide E voor

De James Bond-franchise staat erom bekend dat in elke film een brute auto is te zien. Om die reden hebben wij een heuse drieslag van James Bond auto’s gemaakt. Hieronder geven we je een paar voorbeelden van de vetste bolides waar hij ooit in heeft gereden. Ga mee met ons op nostalgietour en bekijk de volgende classic bondcars:

Ford Mustang Mach One – Diamonds Are Forever

Lotus Espirit Turbo – For Your Eyes Only

Aston Martin Vanquish – Die Another Day

Valkyrie

Natuurlijk hadden wij als echte liefhebbers van benzinemotoren en ruimteschipdesigns ook graag gezien dat Bond zou rijden in een Valkyrie. Die auto is namelijk ook van Aston Martin. We begrijpen dat James Bond een zekere hoeveelheid aan ruimte nodig heeft voor al zijn gadgets. Vandaar dat de Valkyrie niet gekozen is. Maar hoe dik zou het zijn geweest als Bond in dit scheurmonster zou rijden?

Aston Martin Rapide E Gewoonvoorhem

Jammer dat James Bond als werkauto per se in een Aston Martin moet rijden, anders had hij in deze vooralsnog neppe Devel Sixteen uit Dubai kunnen scheuren. Zou ook toepasselijk geweest zijn, met zijn motor met maar liefst 5007 pk.