Onlangs heeft Daniel Craig aangegeven dat hij na komende film het stokje over gaat dragen. Aan wie dat is nog de vraag, maar Craig heeft er genoeg van en vindt dat het hoog tijd wordt dat iemand anders de rol kleur mag geven. Aangezien er nu dus een vacature openstaat, gaan er al enige tijd geruchten rond over de opvolger. En wanneer we alle facts en geruchten op een rij zetten dan trekt Peaky Blinders hoofdpersonage Cillian Murphy aan het langste eind.

Volgens OddsChecker verwacht maar liefst 72% van het publiek dat Cillian Murphy de volgende Bond gaat worden. Dit is ongelofelijk veel aangezien mannen als Tom Hardy, Tom Hiddleston en James Norton ook nog in de running zijn.

“De Ier is de lieveling van het Engelse publiek op het moment en het publiek heeft wel degelijk een hele grote rol in het beïnvloeden van de studio zijn beslissing. Met de hoeveelheid aandacht die hij krijgt stijgen zijn kansen elke minuut.” – aldus George Elek, een woordvoerder van OddsChecker.

Mogelijke opvolgers

De concurrentie voor de 007-rol zal dit keer groter zijn dan ooit tevoren. Producent Barbara Broccoli melde eerder namelijk dat de volgende Bond ook donker of een vrouw zou kunnen zijn. Dat zou voor een historische filmmoment zorgen. De favoriet voor een donkere James Bond is zonder twijfel Idris Elba. Idris zou ook perfect zijn voor de rol. Hij atletisch en kan de rol van een echte gentleman spelen. Echter heeft hij publiekelijk uitgesproken de rol van 007 niet te willen spelen.

Kanshebber Cillian Murphy

We kennen Cillian Murphy al langere tijd, zo speelde hij in de filmhits Dunkirk, Inception en Batman Begins. Tevens kennen we hem ook als hoofd van de familie Shelby en tevens gangsterbaas Thomas Shelby in Peaky Blinders, een rol die hem zeer goed afgaat. Aangezien Cillian een Ier is, is zijn Engels perfect geschikt voor de rol van 007. Cillian is wel wat jong voor de rol, maar als je bedenkt dat een goede Bond zo’n vier films maakt, verspreid over tien jaar, dan kan dit prima.

Wie er ook zal schitteren als nieuwe James Bond, het is voor de film zelf goed om met een andere acteur de rol wat nieuw leven in te blazen.