Er is al een tijdje veel te doen om de opvolger van Daniel Craig als de nieuwe James Bond. Het gaat zelfs zo ver dat verschillende goksites een betje open hebben staan waarbij men hun geld op de perfecte kandidaat kan zetten. Verschillende namen als Ryan Gosling, Tom Hardy en Idris Elba passeerden de revue. Laatstgenoemde heeft echter laten weten dat hij de race heeft verlaten. En wel om een vrij begrijpelijke reden. Althans, zo lijkt het.

Nieuwe James Bond

De 46-jarige acteur heeft nog niet officieel ‘nee’ gezegd. Wel heeft hij in een interview met Event Magazine laten weten dat de nieuwe James Bond veel gewicht op zijn schouders haalt. Zijn exacte woorden: “Bond is een van de belangrijkste franchises ter wereld. Om die reden zal de acteur die de rol uiteindelijk op zich neemt, ook dat leven leiden. Je bent DAT personage, en je zal ook bekendstaan als dat personage voor heel veel jaren. Ik creëer nu personages die nog verder kunnen leven naast Idris. Ze nemen me niet over en definiëren me niet.”

Als je dit leest lijkt het nog erg onwaarschijnlijk dat Idris de nieuwe James Bond wordt. Zodoende komt er een einde aan een periode vol goede hoop. Veel mensen juichten hem de rol toe, want naast zijn kwaliteiten en gentleman-voorkomen zou dit betekenen dat James Bond voor het eerst in de geschiedenis een donkergetinte huidskleur zou krijgen. Iets dat overigens voor vele anderen als een schande gezien wordt, waar James Bond de typisch Britse geheime agent zou zijn uit de oude tijd. Die dus “gewoon” wit moet zijn. Hoewel het helemaal niet om huidskleur zou moeten gaan, lijkt deze laatste groep zijn zin te krijgen. Waar wij eerder vertelden dat Peaky-ster Cillian Murphy de nieuwe Bond gaat worden, lijken de odds nu “het laagst” met ‘Bodyguard’-acteur Richard Madden.