Als Max Verstappen besluit om een carrière switch te maken en voor de Batman-functie te solliciteren, dan is de kans groot dat hij in deze auto komt voorrijden.

Devel Sixteen

En wij maar denken dat de Bugatti Chiron (1500 pk) veel paardjes heeft. Deze Devel Sixteen verpletterd alles wat de Chiron en andere supercars nog heel lieten. Het moge duidelijk zijn dat niet iedereen de kans krijgt om dit soort auto’s ooit van dichtbij te bekijken. Dit is echter wel aan Youtuber Shmee150 besteed, want hij mocht op de Dubai International Motorshow allemaal buitenaards vette creaties van Devel Motors bekijken!

Devel-Sixteen-gewoonvoorhem Devel-Sixteen-gewoonvoorhem 2

Wat deze futuristische supercar zijn pk’s geeft is niets minder dan een quad turbocharged 12.3-liter V16 motor, een hele mond vol dus. De wagen is voorzien van ongeëvenaarde krachten en daar past natuurlijk ook een buitenaards uiterlijk bij. Dat hij over 5007 pk beschikt, oké, maar hoe weet dit beestje dat om te zetten? Nou vrij aardig want met een topsnelheid van 560 km/u blaast hij over de baan. Om de wagen in het gareel te houden is hij wel voorzien van de nodige downforce, logisch!

Deze circuitwagen zal de openbare weg hoogstwaarschijnlijk nooit zien, maar zijn jongere broertjes doen dat ongetwijfeld wel. De Devel Sixteen zal zich namelijk twee maal vermenigvuldigen tot straatlegale auto’s. Deze versies worden voorzien van 2000 pk en een V8 motor en het andere model van 3000 pk en een V8 motor. Hoewel deze versies dus straatlegaal zijn, is het niet bepaalt verstandig om all out te gaan. Eerder maakten we dit lijstje met 10 dikke hypercars die je wellicht nog niet kent, hier kwam de Devel Sixteen ook naar voren.