Entertainment

Nieuwe onverharde mountainbike-routes van 100 kilometer lang zijn nu klaar

Mountainbike-routes

Mountainbikers opgelet. De populaire mountainbike-routes tussen Fort de Roovere in Halsteren tot de Leeuw van Vlaanderen net over de grens bij Zandvliet op de Brabantse Wal kun je vanaf nu combineren. Samen met de route over het Grenspark Kalmthoutse Heide ontstaat één groot mountainbike-festijn van dik 100 kilometer.

Onverharde Mountainbike-routes van dik 100 kilometer

De échte die-hard mountainbiker kent de routes natuurlijk allang. Maar nu zijn de routes ook met elkaar verbonden en zijn de wegen duidelijker aangegeven met routewijzers. Dit maakt het ook toegankelijker voor de iets minder ervaren fietsers. Je volgt simpelweg de bordjes en je bent uren aan het scheuren op de ruigste mountainbike paden.

Verschillende routes met elkaar verbonden

Er is één grote route gecreëerd die langs alle kleine mountainbike-routes loopt. Zo kom je langs de routes: Wildernissen (9 km), stoppelbergen (6 km), Volksabdij (5,6 km) en Staartse heide (6,6 km). De vernieuwde verbindingsroute is verdeeld over een noord- en een zuidkant en telt in totaal bijna 35 kilometer. Wie alles aan elkaar lust rijdt op tientallen kilometers aan onverharde mountainbikewegen. Perfect voor een dagje mountainbiken.

Uniek in Nederland

Deze mountainbike-routes is uniek in Nederland. Je kan er jumps en ruige bochten vinden, maar ook voor de prachtige natuur eromheen in je opnemen. Op de Kalmthoutse Heide lijkt het bijvoorbeeld net alsof je door de Savanne rijdt. Om de verschillende routes op te komen moet je van tevoren een vignet ophalen. Dit vignet geeft aan dat je bij één van de startpunten vertrokken bent. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete. Zo’n vignet zorgt voor goed onderhouden paden, dus doe er je voordeel mee. Dit geldt overigens niet voor de gele verbindingsroutes, daar mag je ook zonder vignet op. Parkeer je auto bijna op de grens en fietsen maar!

Misschien ga je dan we net zo hard als deze snelheidsduivel op een mountainbike.