Het jaar 2019 was het jaar dat wij – als Gewoonvoorhem – de wereld van het testen van motorfietsen betraden. Het testen van auto’s doen we al meerdere jaren, maar motoren was voor ons een nieuwe uitdaging.

En wat een heerlijke zomer hebben wij achter de rug, rijden op tientallen motoren die we grondig mochten testen. Hoewel elke motorfiets natuurlijk zijn eigen looks, rijeigenschappen en specs heeft, zijn er een aantal die we per categorie in de schijnwerper willen zetten.

Naked

The naked bike on steroids

Yamaha MT-10 SP

Yamaha MT 10 SP

Eerste indrukken zeggen vaak het meest. Wat was die bij deze hyper naked bij de eerste ervaring van het gas open trekken? Holy shit! Zodra je de MT-10 SP onder je kont hebt weet je dat je op een bommetje zit.

Adventure

Eén van de meest iconische adventure bikes

BMW R 1250 GS

BMW R1250GS

Na het testen van de BMW F 850 GS, was het nu tijd voor de grote broer en het best verkopende, BMW Motorrad model: de BMW R 1250 GS. Het modeljaar 2019 is ten opzichte van het vorige model, de R 1200 GS, vooral motorisch aangepakt. Niet heel gek aangezien het vorig model, de R 1200 GS, al een über goede fiets was.

Chopper

Een combi van uitstraling en sportief rijden

Harley-Davidson Fat Bob

Harley-Davidson Fat Bob

Net als de FXDR behoort de Fat Bob tot de softail familie. Met het in 2018 geïntroduceerde frame heeft Harley-Davidson de basis gelegd voor veel van de nieuwe modellen. Het is lichter en stugger, wat meer stabiliteit en stijfheid biedt. Ook al blijft het een Harley-Davidson, het verschil is zeker merkbaar!

Looks

Modern Klassiek

Husqvarna Svartpilen 701 Style

Husqvarna Svartpilen 701 Style

Het merk Husqvarna kennen we eigenlijk veelal van de enduro- en crossmotoren. Maar Husqvarna heeft ook verschillende modellen voor de straat uitgebracht. De Vitpilen en de Svartpilen, beide in een 401 en een 701 variant. Svartpilen betekent in het Zweeds zwarte pijl, een goede naam voor strakke moderne motoren.

Retro

Karakteristiek

BMW R NineT Urban G/S

BMW R NineT Urban GS

De eerste keer dat we de BMW R NineT zagen waren we meteen onder de indruk van de retro-achtige looks die deze motor met zich mee brengt. Een nieuwe motorfiets in een oud jasje met een knipoog naar de jaren zeventig en tachtig. Een motorfiets die in verschillende varianten komt en tot in detail te customizen is.

Superbike

De meest extreme Aprilia ooit

RSV4 1100 Factory

Aprilia RSV4 1100 Factory

De meest extreme Aprilia ooit? Dat klinkt niet slecht! Het motorbedrijf heeft zichzelf overtroffen als het gaat om het bouwen van extreme motoren. De RSV4 1100 Factory is nog competenter en meedogenlozer dan zijn voorganger. Een lager gewicht, meer paardenkracht en snellere rondetijden is wat deze motor zo uniek maakt.