Cars & Bikes

Deze Mercedes-Benz X-class 6×6 is een monster van een pick-up

Mercedes-Benz X-class 6x6 Gewoonvoorhem

Hier gaan je coureurshandjes en gasvoetje wel van jeuken, wat een monster! Niemand minder dan het Poolse bedrijf Carlex Design – bekend van die ene VW Transport – heeft met behulp van Pickup Design de Mercedes-Benz X-Klasse een upgrade gegeven. De bak is versterkt en getransformeerd met ondermeer een koolstofvezelbepantsering. Met EXY Monster X heeft ‘ie ook nog eens een naam gekregen! Toepasselijk voor deze custom Mercedes-Benz X-class 6×6, of niet?

Mercedes-Benz X-class 6×6

Zoals je ziet is deze Mercedes-Benz X-Class geen normale pick-up! De body van dit drieassige monster met koolstofvezelconstructie is verlaagd, verbreed en uitgerust met keramische koolstofschijven voor potentieel scheurwerk. De pick-up beschikt ook over twee robuuste lieren aan de voor- en achterzijde, waardoor deze geschikt is om een ​​track safety-voertuig te zijn of een avontuurskoets.

Dat de EXY Monster X-concept zich prima leent voor een offroad avontuurtje blijkt wel aan de lichtbalk op het dak, de enorme spatborden voor de gigantische off-road banden en een bedbox voorzien van beschermende verf.

Bron: HiConsumption