Een VW Golf is vanzelfsprekend een populaire auto om te tunen, maar ditmaal gingen het Poolse Carlex Design voor een geheel andere Volkswagen. Voor dit project had Carlex de krachten gebundeld met Jeral Tidwell. Deze Amerikaanse kunstenaar staat bekend om de vele concertposters die hij heeft ontwikkeld voor onder andere Foo Fighters, Sheryl Crow en Kid Rock. Maar dat is niet de reden dat Carlex, Tidwell bij het project betrokken heeft. Die reden ligt eigenlijk veel meer voor de hand, Tidwell is namelijk een ongelofelijke liefhebber van Volkswagen busjes – en de VW T6 is natuurlijk de ultieme bus om onderhanden te nemen.

VW Transporter T6

Dat dit geen gebruikelijke T6 bus is moge duidelijk zijn, maar wat is er dan zoal onder handen genomen? Nou, wat niet kun je beter zeggen. De Transporter is voorzien van een bodykit, die de T6 andere bumpers, zijschorten en een achterspoiler geeft. Daarnaast liggen er P-Zero banden van Pirelli onder met 20″ lichtmetalen velgen en is de bus in zijn geheel met maar liefst 2 centimeter verlaagd.

De invloeden van Tidwell

Misschien had je het al gezien en anders moet je echt nog even wat beter kijken, want de invloeden van Tidwell zijn duidelijk aanwezig bij deze sportieve 9-zitter. Iedereen die het werk van Tidwell kent, weet dat hij een voorliefde heeft voor skulls en dat zien we dan ook duidelijk terug op de bus. Niet alleen het exterieur is voorzien van doodshoofden, nee ook het interieur (de alcantara stoelen) moesten eraan geloven.

Volkswagen vw t6 carlex transporter 7 Volkswagen vw t6 carlex transporter 8 Volkswagen vw t6 carlex transporter 9 Volkswagen vw t6 carlex transporter 10 Volkswagen vw t6 carlex transporter 11 Volkswagen vw t6 carlex transporter 12 Volkswagen vw t6 carlex transporter 3 Volkswagen vw transporter t6 carlex transporter 2 Volkswagen vw t6 carlex transporter 6

Van bestelauto naar pronkstuk?

Met de transformatie die deze Transporter is ondergaan lijkt het van buiten verre van een doorsnee bestelauto. Maar op papier is er niets veranderd. Mocht je ooit in het bezit zijn van een gruwelijke wagen zoals deze, dan wil je wel zeker weten dat hij goed verzekerd is. En ook al zie je hem zelf niet meer als bestelauto, op het gebied van verzekeren is hij dit nog wel. Zorg daarom voor een goede bestelautoverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor de schade aan of diefstal van je gruwelijke wagen. Want laten we wel wezen: een bak als deze parkeer je nergens onopgemerkt.

Transporter Transporter