Soms zie je een vette custom car voorbij rijden en denk je ‘wow’, maar als je deze LSX-Powered Pontiac Star Chief ziet, ligt je tong op je kin. Naast dat het een ongelofelijk krachtig en snelle auto is, ziet hij er ook nog eens fantastisch uit. Dit geeft een nieuwe definitie aan een ‘sleeper’.

LSX-Powered Pontiac Star Chief

Brute kracht, coole looks en dat allemaal samengevat in een auto uit 1956, dat is wat deze Pontiac Star Chief is. Voor deze brute bak moet je ook een aardig bedrag neerleggen. De auto is namelijk custom gemaakt en het woord custom gaat vaak hand in hand met heel erg veel geld kost. Geloof het of niet, deze custom heeft ongeveer één miljoen dollar gekost. De Star Chief is voorzien van een LSX V8 motor die 900 levert. De auto heeft een achterwielaandrijving, dus met zo veel kracht op de achterwielen kan dit ook nog eens leuk speelgoed zijn. De auto is gemaakt door Customs by Kilkeary en de bak is werkelijk van top tot teen aangepakt.

Custom kunstwerk

Om deze auto zo uniek te maken moest er behoorlijk wat werk aan verricht worden. Daarom is het chassis gestript zodat ze het donkerblauw konden spuiten. Daarnaast hebben ze ook het hele interieur vervangen voor een bruin lederen interieur. Verder is hij voorzien van elektrische ramen, een elektrische handrem en luchtveringen. Toch is de LSX-Powered Pontiac Star Chief niet extreem luxe gemaakt wat deze auto ook weer zijn charmes geeft. Ze hebben er zelfs voor gezorgd dat de enginebay er hetzelfde uit ziet als de buitenkant. Simpel gezegd: een prachtige bloedsnelle auto die heel wat centen heeft gekost.

LSX-Powered Pontiac Star Chief