Je zou zeggen dat een Rolls Royce opzich al mooi genoeg is, zonder dat je er iets mee hoeft te doen. Maar tuning-bedrijf Mansory denkt daar anders over. Ze hebben deze dikke Rolls Royce Cullinan Black Badge gepimpt tot een nóg mooiere uitvoering. En die staat nu te koop voor een dikke prijs.

Dikke Rolls Royce gepimpt tot supercar

De tuners van Mansory weten wel hoe ze een auto onder handen moeten nemen. Eerder lieten ze dat al zien met de Audi RS6 en nu doen ze iets heel moois met deze dikke Rolls Royce. De Cullinan is de naam van de grootste diamant die op aarde is gevonden. Maar het is nu ook de naam van de grootste auto die Rolls Royce ooit geproduceerd heeft. De SUV heeft ook een iets kleinere uitvoering gekregen, met de naam Black Badge. En die heeft Mansory eens even goed onder handen genomen.

rolls royce cullinan

Mooie aanpassingen maken het af

De Duitse tuners van Mansory hebben de Rolls Royce Cullinan nóg mooier gemaakt dan hij was. De binnenkant is nu felblauw met de bekende zwarte tinten en carbon fiber. Aan de buitenkant is hij duidelijk te herkennen door een aantal dingen, zoals de Gunmental-kleur die erop zit. Ook heeft de bodykit een flinke upgrade gekregen en de auto heeft 24 inch zwarte velgen op. Op het oog dus een echte supercar.

rolls royce cullinan

Onder de motorkap hoefde er niet veel te gebeuren om van de Rolls Royce Cullinan een supercar te maken. Sterker nog, ze hebben er niks aan veranderd. De 600 pk vermogen en 900 Nm koppel maken het al een beest op de weg. Je zit in 5 seconden op 100 km/u en kunt een topsnelheid van 280 km/u bereiken.

rolls royce cullinan

De Cullinan is goud waard

De prijs van deze Rolls Royce Cullinan Black Badge, getuned door Mansory, hoeft er ook niet om te liegen. Hoe graag je hem ook zou willen, misschien is het verstandiger om eerst even naar de Audi RS6 uitvoeringen op Marktplaats kijken. Die zijn namelijk een stukje goedkoper. De vraagprijs voor deze getunede wagen is namelijk 779.450 euro. Of droom gewoon lekker weg bij deze foto’s.

rolls royce cullinan

rolls royce cullinan