We kunnen inmiddels wel stellen dat LEGO niet alleen voor kinderen is. Ook als volwassene kun je met de bouwblokjes nog veel plezier beleven. Een goed voorbeeld daarvan is deze op afstand bestuurbare LEGO-auto. Volledig gemaakt van LEGO, en te besturen met je smartphone.

Een op afstand bestuurbare LEGO-Auto

LEGO gaat de komende periode een samenwerking aan met de Amerikaanse Top Gear. Deze toffe samenwerking levert een LEGO Technic lijn op waar we alleen maar naar uit kunnen kijken. Het eerste product van deze samenwerking is inmiddels bekend: een LEGO x Top Gear rallyauto. Eentje die je als LEGO-liefhebber maar wat graag bovenaan je verlanglijstje kunt zetten voor de feestdagen.

lego-technic-top-gear-raceauto-12 lego-technic-top-gear-raceauto-11

Bouwen voor je kunt spelen

Het spelen met de LEGO-auto gaat natuurlijk niet meteen: er moet eerst gebouwd worden. De rallyauto bestaat uit 463 onderdelen, dat betekent flink puzzelen. Het pakket komt met twee motoren en een Bluetooth afstandsbediening. Wil je de auto vanaf je telefoon besturen, dan kan dat. Daarvoor kun je de LEGO Technic CONTROL+ app op je iOS of Android-apparaat downloaden. JE bestuurt de auto door het scherm aan te raken of door je telefoon te bewegen.

LEGO-auto

Meer producten in de pijpleiding

De op afstand bestuurbare LEGO-auto ligt vanaf 26 december in de winkel. De samenwerking tussen de twee zal in 2020 met meer speeltjes nog verder worden uitgebreid. Wat het toffe bouwproject precies gaat kosten weten we nog niet. Dat het in Engeland 124,00 pond kost doet ons vermoeden dat de prijs hier rond de 140 euro zal komen te liggen.

Bron: Lego