We kunnen inmiddels wel stellen dat LEGO niet alleen voor kinderen is. Ook als volwassene kun je met de bouwblokjes nog veel plezier beleven. Een goed voorbeeld daarvan is deze op afstand bestuurbare LEGO-auto. Volledig gemaakt van LEGO, en te besturen met je smartphone.

Een op afstand bestuurbare LEGO-Auto

LEGO gaat de komende periode een samenwerking aan met de Amerikaanse Top Gear. Deze toffe samenwerking levert een LEGO Technic lijn op waar we alleen maar naar uit kunnen kijken. Het eerste product van deze samenwerking is inmiddels bekend: een LEGO x Top Gear rallyauto. Eentje die je als LEGO-liefhebber maar wat graag bovenaan je verlanglijstje kunt zetten voor de feestdagen.

lego-technic-top-gear-raceauto-12 lego-technic-top-gear-raceauto-11

Bouwen voor je kunt spelen

Het spelen met de LEGO-auto gaat natuurlijk niet meteen: er moet eerst gebouwd worden. De rallyauto bestaat uit 463 onderdelen, dat betekent flink puzzelen. Het pakket komt met twee motoren en een Bluetooth afstandsbediening. Wil je de auto vanaf je telefoon besturen, dan kan dat. Daarvoor kun je de LEGO Technic CONTROL+ app op je iOS of Android-apparaat downloaden. Je bestuurt de auto door het scherm aan te raken of door je telefoon te bewegen.

LEGO-auto

Meer producten in de pijpleiding

De op afstand bestuurbare LEGO-auto is de eerste van een reeks. De samenwerking tussen de twee zal in 2020 met meer speeltjes nog verder worden uitgebreid. De wagen kost 114,95 euro en je kunt hem hier bestellen.

Bron: Lego