Voor de echt James Bond fan is er niets leukers dan een origineel item uit een James Bond film te bezitten. Een handtekening is leuk, maar niks brengt de echte fan zo dicht bij 007 als een echt item uit de film. Behoor je tot die groep die-hards, let dan op. Een van de tien door Land Rover geproduceerde Defender SVX-modellen gaat binnenkort onder de hamer. Jouw kans dus om iets unieks te bezitten.

Land Rover Defender SVX

Grote kans dat je als James Bond fan de film Spectre hebt gezien. Waarschijnlijk wel vaker dan eens en wellicht herinner je dan ook de  achtervolgingsscène in de Oostenrijkse Alpen met de beestachtige mooie Land Rover Defender. Van deze wagen zijn slechts tien exemplaren gebouwd door Land Rover’s Special Vehicle Operations voor de productie van Spectre. Een van die wagens wordt geveild bij RM Sotheby’s.

Veiling van de wagen uit James Bond Spectre

Leuk natuurlijk, zo’n Defender SVX, maar het is dan ook geen standaard uitvoering. Eerder werd al een ander model geveild. In dat geval ging het om een beschadigd model wat was gebruikt in een van de duurste scenes uit de film. De desbetreffende Land Rover moest toen met het vliegtuig botsen waar 007 in zat. Best vet om de wagen te hebben die in die scene wist te presteren.

Verwachte opbrengst van de Defender

De straatlegale Land Rover is onder handen genomen door Bowler, een gespecialiseerde tuner. De wagen kreeg wat meer power, een nieuwe vering, een complete rolkooi en waanzinnig grote banden. Met slechts 23.5 mijlen op de teller, zo’n 38 kilometer, koop je dus een bijna nieuwe custom made Defender SVX. Met een richtprijs van 80.000 tot 150.000 dollar is het toch een mooie prijs voor zo’n collectorsitem.