Waarschijnlijk geniet je net zoals wij van de talloze concepten van verschillende voertuigen. Ook al zijn de meeste ontwerpen dusdanig futuristisch dat ze nooit werkelijkheid kunnen worden, het zijn vaak geweldige ideeën die aan dergelijke concepten ten grondslag liggen. Zo ook met de creatie van Samir Sadikhov. Het ging helemaal los op de Land Rover Defender. Het resultaat is een totaal verbouwde wagen die je liever vandaag dan morgen voor je deur wilt hebben.

Sadikhov ging los op de Land Rover Defender

Dat de Defender de inspiratie vormde voor Samir Sadikhov’s creatie is niet zo vreemd. De industrieel ontwerper die ooit in dienst was van Rezvani Motors en Lamborghini heeft vaker met het bijltje gehakt en de meest prachtige ontwerpen ontspruiten aan zijn creatieve brein. In het geval van de Defender is het echter niet zo heel erg surrealistisch. De Van Defender, zoals hij zijn concept heeft gedoopt, doet denken aan een voertuig wat niet zou misstaan in reddingsoperaties. Helaas zal dat niet gebeuren.

Van Defender

Een concept maken van de echte Defender is niet zo heel vreemd. De wagen leent zich uitstekend voor op hol geslagen fantasieën van creatievelingen. Zo maakte Doruk Erdem ons recent nog blij met zijn Pegasus concept. Sadikhov pakt het echter anders aan en geeft het een volledige transformatie. Dat gaat zover dat je alleen met moeite nog iets van de echte wagen er in kan herkennen.

Alles werd gemodificeerd

De Van Defender heeft niet alleen een enorme hoeveelheid ruimte gekregen, ook de cabine is onder handen genomen. Het geeft de wagen een dominante uitstraling wat nog het meest doet denken aan dat van een hulpverleningsvoertuig of een post apocalyptisch voertuig. De driedeurs Defender 90 widebody lijkt te zijn gemonteerd op een chassis van een vijfdeurs Defender 110. De duwbeugel beschermt de koplampen en het bovenste deel van de mistlampen, terwijl een rolbeugel aan de buitenkant de carrosserie beschermt. Andere interessante  accessoires zijn onder meer de ladder aan de achterkant, op maat gemaakte offroad-banden en aan de bovenkant gemonteerde lichten met de traditionele ronde vorm die we kennen van de originele Defender. Jammer dat het bij een concept zal blijven, net als zijn andere ontwerpen die hij hier trots presenteert.