Zoek je iconisch voertuig met uitstraling en inhoud, dan kun je niet om de Land Rover Series III Defender heen. De wagen is in alle opzichten compleet. De stoere look, het vermogen en het robuuste karakter maken het helemaal af. Ideaal om er dus over te fantaseren hoe zo’n Defender eruit kan zien als je helemaal los gaat op de computer. Wat industrieel ontwerper Doruk Erdem presteert is niet minder dan indrukwekkend.

Landrover Defender als basis

Doruk Erdem heeft in het verleden talloze min of meer futuristische ontwerpen gemaakt van verschillende voertuigen. Zo ging hij helemaal los op motoren die zo gebruikt kunnen worden in science-fiction films. Nu is Mehmet Doruk Erdem geen onbekende in de wereld van bijzondere voertuigen. Eerder werkte hij al met de beroemde motorfanaat Mark Atkinson aan het concept voor een Β BMW Alpha. Het onder handen nemen van de Defender is natuurlijk iets heel anders. De wagen is volledig gerestyled en alleen door er heel lang naar te kijken zo je nog iets van het origineel kunnen herkennen.

Dik 800 pk aan boord

De Defender die Erdem ontwierp is liefkozend tot β€˜Pegasus’ gedoopt en is geΓ―nspireerd op tal van voertuigen zoals brandweerwagens en andere hulpverleningsvoertuigen. In het ontwerp heeft de Defender behalve een enorme laadbak, ook een behoorlijk indrukwekkende cabine gekregen. De gigantische overlander wordt aangedreven door een middenmotor met een indrukwekkend vermogen van 800 pk. De subtiel vormgegeven wielkasten geven de banden voldoende ruimte om alle schokken op te vangen terwijl de laadbak voldoende ruimte heeft om alle denkbare objecten te kunnen vervoeren.

Land-Rover-Series-3-PEGASUS-6x6-By-M-Doruk-Erdem-0-Hero Land-Rover-Series-3-PEGASUS-6x6-By-M-Doruk-Erdem-1

Nog meer ontwerpen

Nu is de kans klein dat zo’n wagen ooit geproduceerd zal worden, dus voorlopig blijft het bij dromen. Dat geldt overigens ook voor zijn andere ontwerpen. Check voor een volledig overzicht van het werk van de ontwerper zijn Instagram pagina zodat je een beeld krijgt van het ongekende talent van de man.