Het is zonder twijfelde droom van elke die-hard James Bond fan: rijden in de wagen van de held zelf. Daar is niks geheimzinnigs aan, het is gewoon uniek en een ervaring op zich. Het goede nieuws: het kan! De 2015 Land Rover Defender 110 SVX ‘SPECTRE’ JB24 staat te koop. Voor 224.000 Britse ponden kun je de gelukkige nieuwe eigenaar van een bijzonder voertuig worden. Dat wil zeggen, als niemand een hoger bedrag biedt, de wagen wordt namelijk geveild.

LandRover Defender wordt geveild

Voor de goede orde: het betreft één van de zeven authentieke Land Rover Defender-wagens die in de Spectre film zijn gebruikt. Het is dus niet ‘zomaar’ een Land Rover. Op zich is het niet zo bijzonder dat deze wagen nu te koop wordt aangeboden, een dikke twee jaar geleden kreeg veilinghuis Sotheby’s ook al eens de opdracht om zo’n wagen te veilen. Mocht je er destijds dus naast hebben gegrepen, dan is dit de ultieme kans.

Land Rover Defender

Startprijs 254.000 euro

De Land Rover Defender die nu te koop staat is uiteraard geen standaard model. Het is het toppunt van klasse en elegantie, precies wat je van James Bond mag verwachten. Laten we eerlijk zijn, een beetje geheim agent doet het natuurlijk niet voor minder. Voor het bedrag van 227.000 Britse ponden -zo’n dikke 250.000 euro – mag je wat verwachten.

Zo is het authentieke karakter van de wagen behouden gebleven, maar is het nodige aangepast. Slechts weinigen zullen er niet van willen dromen om hier in te kunnen toeren.

Land Rover Defender

Een van de laatste zeven exemplaren

Het nu aangeboden model is één van de zeven overgebleven exemplaren van in totaal 9 stuks die ooit het levenslicht zagen. Deze SVX Defenders werden destijds speciaal gemaakt voor de 24e James Bond-film ‘Spectre’. Ze zijn allemaal gebouwd door Bowler Motorsport en afgewerkt in een agressieve  Santorini Black kleur. De enorme 37-inch banden, robuuste rolkooien, de ophanging met rozetverbinding en Bilstein-dempers maken de wagen tot een absolute must-have voor de James Bond fan.

Nog geen 1000 kilometer mee gereden

De wagen, dat lotnummer #462459 heeft meegekregen, is ontwikkeld voor drive-by-secties in de sneeuwscène en is daardoor onbeschadigd gebleven. Voor degene die het echt willen weten, het is in feite een jonge occasion met nog net geen 1000 kilometer op de teller. Wat ook interessant is in dit geval, is het onderhoudsboekje. Je kunt dus hele geschiedenis van het voertuig nalezen: een volledige set urenregistratie van werknemers die betrokken waren bij de bouw van de wagen, een EG-conformiteitscertificaat, de correspondentie tussen Bowler en JLR, evenals facturen voor het voertuig en een kopie van het originele contract.

Uniek materiaal dus, maar daar houdt het niet bij op. De gelukkige koper krijgt ook de ‘Crew Production Calendar’ van Spectre 007, locatie-oproepbladen met de cast en crew, een Oostenrijks nummerbord ‘62734Z’ wat is gebruikt bij het filmen en de kleine plastic SV-X-badge.

IMG_1853 IMG_1863

Geen handrem

Mocht je het winnende bod uitbrengen, dan is er nog wel wat werk aan de winkel of liever gezegd, aan de wagen. De wagen is (nog) niet goedgekeurd voor het gebruik op de openbare weg. In verband met het gebruik van de wagen in de film, heeft men de handrem verwijderd om de spectaculaire special effects mogelijk te maken. Voor een handige Harry is het herstellen  uiteraard geen probleem.