E.C.D. Automotive Design is een tuner-bedrijf dat slechts 36 auto’s per jaar maakt. In dat geval moet elke auto die ze upgraden wel heel speciaal zijn. Dat is deze Project Neo 110 Defender dan ook zeker. Gebaseerd op een ‘normale’ Defender, doet deze wagen voor niks onder. Zelfs de natuur is geen partij voor deze tank van een wagen, want off-road is de specialiteit van deze custom Defender.

project neo 110 defender

Project Neo 110 Defender

De mannen van E.C.D. Automotive Design wisten een 4×4 wagen nog breder te maken. Om de looks nog bruter te maken hebben ze gekozen voor een Vulkan Grey Pearl kleurtje met eierschaal patroon. Omdat onder een dikke wagen ook dikke wielen horen hebben ze gekozen voor 20 inch Kahn Mondial Retro wielen. Dit soort formaten zie je vaker bij bijvoorbeeld supercars, maar in dat geval zitten er geen kollosale banden omheen. In dit geval wel: het gaat om 32 inch BF Goodrich banden. De looks van de wagen zijn al helemaal compleet met de unieke deurknoppen en de zwarte schaakbord-beplating aan de buitenkant.

project neo 110 defender

Onder de motorkap

Een groot beest moet natuurlijk wel over de nodige kracht bezitten. Dat zit in dit geval wel snor. De 6.2 liter LS3 V8 motor heeft enkele aanpassingen gekregen om meer vermogen te krijgen dan de standaard Defender. Nu heeft hij 565 paardenkracht door de nieuwe Borla Performance uitlaat en nieuwe zuigers.

project neo 110 defender

Luxueus offroaden

Zijn looks aan de buitenkant doen niet vermoeden dat jij je binnenin de auto zetelt in luxe van topniveau. Hier kun jij met z’n zevenen zitten op Corbeau RRS stoelen met een ‘premium black’-kleur. In die stoelen zitten accenten van koolstof en carbon fiber verwerkt. De Project Neo 1100 Defender heeft ook een geheime opslagbox in het interieur en daarbij ook nog moderne functies zoals wireless charging en een premium JL Audio Sound System. Naast al deze luxe heeft het voertuig ook een achteruitrijcamera, geavanceerd aircosysteem en Apple Car Play. Wat jammer dat deze auto maar voor een klant bedoeld is, anders verkochten wij graag onze nier.