De Lamborghini Hurrican was altijd al een mooie wagen, maar nadat Novitec de wagen onder handen heeft genomen is het nog mooier en indrukwekkender geworden. Geen spannende spoilers over bodykits die het geheel over-the-top maken, maar een subtiel voorbeeld van bescheiden trots. Als je niet beter weet zou je denken dat het gaat om een nieuw pakket aan opties van Lamborghini zelf.

Lamborghini Hurrican EVO van Novitec

Aan het ontwerp van de beroemde Lamborghini is niet bijzonder veel veranderd. De wagen straalt nog steeds een en al klasse uit. Kortom, je weet direct met wat voor wagen je te maken hebt. Laten we het zo zeggen, je gebruikt deze wagen niet om boodschappen mee te halen.

lamborghini

Het meest spannende deel van de Huracan EVO bevindt zich aan de achterzijde: de vleugel. Deze heeft een vrij royale uitvoering, vergelijkbaar met de Huracán Performance. De vleugel is geheel vervaardigd van bijna onverwoestbaar carbon fiber, iets wat we ook terug zien in het deel boven de indrukwekkende V10.

Slimme aanpassingen

De overige aanpassingen betreffen voornamelijk slimme innovaties. Zo is er alles aan gedaan om het gewicht beperkt te houden terwijl de luchtstroom verder werd geoptimaliseerd. Alle toevoegingen zijn, als we Novitect mogen geloven, getest in de windtunnel zodat er op het gebied van de aerodynamica geen verbeteringen meer mogelijk zijn.

Als onderdeel van de huidige upgrade is de wagen voorzien van enkele leuke details. Zo zien we 20 inch Vossen velgen aan de voorkant en aan de achterzijde een setje 21 inch velgen. Andere noemenswaardige wijzigingen zijn het uitlaatsysteem dat een stuk lichter is geworden en de gewijzigde ophanging. Door die laatste aanpassing is de wagen met ruim 35 centimeter verlaagd. Wat betreft het vermogen zijn er geen aanpassingen geweest, maar laten we eerlijk zijn, wie gaat er nu klagen als je 640 pk tot je beschikking hebt?