Een nieuw jaar betekent altijd mooie nieuwe dingen. Denk aan nieuwe seizoenen van je favoriete serie, een nieuwe versie van de telefoon die je hebt of, in dit geval, een nieuwe Lamborghini. Komend jaar, 2020, staat ons een onthulling te wachten van de krachtigste Lamborghini ooit gemaakt.

Lamborghini Hypercar

De krachtigste enĀ highest-performance Lamborghini ooit zal komend jaar aan ons worden gepresenteerd. Dat is het officiele statement van de sportafdeling van het merk. Er is niet niet veel bekend. Lamborghini kwam met een paar vage en mysterieuze teaser beelden de afgelopen maanden, maar daar zullen we het nu mee moeten doen. Ook heeft de hypercar nog geen naam, althans, niet dat wij weten. Toch kunnen we door de losse feitjes aan elkaar te knopen al een beetje een voorspelling doen van wat er ons te wachten staat.

De krachtigste Lamborghini ooit

Het chassis van de wagen is gemaakt van carbonfiber. Hier aan vast zit een aluminium frame bevestigd voor de koelelementen. De motor ligt achter de bestuurder in een stalen constructie. De v12 met 830 pk is de krachtigste versie ooit, van de iconische 6.5 liter van Lamborghini. De zesversnellingsbak is speciaal voor racen. Ook de rest van de wagen is compleet geoptimaliseerd voor scheuren op het circuit.

Qua esthetiek is er weinig bekend. De beelden blijven mysterieus. Wat wel al opvalt is dat er een enorme focus ligt op aerodynamica. Een spoiler aan de voorkant zorgt voor een goede geleiding van de lucht door de dubbele lucht-ingangen van de kap. De koplampen lijken opvallend afwezig. Maar wellicht zijn accenten van LED-verlichting de reden hiervan.

Blijven gissen

Tot op dit punt weten we nog niet veel meer over deze veelbelovende wagen. Het is nog onbekend op alle wielen of alleen achterwielaandrijving heeft. De autofabrikant heeft wel al verklapt dat het om een beperkte procutie-oplage gaat en dat het om een track-specifieke auto gaat. Niet voor op de A4 dus. Voor meer details over deze baanbrekend krachtige Lamborghini zullen we nog even moeten wachten. Naar verwachting wordt deze in 2020 officieel onthuld.