Bella Ciao, bella ciao, bella ciao! De afgelopen tijd heb je net als ons waarschijnlijk uitgekeken naar La Casa de Papel seizoen 4.  De populaire Spaanstalige serie is nu eindelijk weer terug. Vanaf vandaag is de serie op Netflix te kijken.

La Casa de Papel seizoen 4 spannender dan ooit

In de eerste twee delen van de serie maakten we kennis met de huidige bende. Leden als Tokio, Rio en Denver werden door de Professor aangestuurd tot het aanzetten van grootschalige overvallen en gijzelingen. Door de seizoenen heen hebben nieuwe personages het team versterkt én zijn ze leden verloren. Een korte reminder is daarom handig. Het belangrijkste wat je voor La Casa de Papel seizoen 4 moet weten is dat Nairobi’s leven in gevaar is. Ze werd immers neergeschoten en verloor hierbij veel bloed. Het schokkende nieuws uit de trailer vertelt ons dat ze het misschien tóch haalt, maar niets is zeker. Verder is Raquel (of Lisbon, net hoe je haar noemen wil) opgepakt. Ze is nog in leven, maar de Professor dacht – onterecht – dat ze is doodgeschoten. Uit wraak én verdriet zal hij waarschijnlijk nog vele irrationele en impulsieve beslissingen nemen.

La Casa de Papel

Special over de serie

Ook de documentaire over de beroemde serie staat vanaf vandaag online. De documentaire laat castleden en de filmcrew aan het woord. Ze bespreken onder andere het nummer ‘Bella ciao’, het plotselinge succes achter de serie en de typische kostuums. Hoogstwaarschijnlijk zullen het liedje, de pakken en maskers ook terugkeren in La Casa de Papel seizoen 4. Het kan dus geen kwaad om ook de documentaire te kijken. Grote kans dat je dit doet ná de nieuwe afleveringen. Nu we worden opgeroepen om veel binnen te zitten zul je de afleveringen, die op Netflix te vinden zijn, hoogstwaarschijnlijk snel uit hebben. Mocht je nog inspiratie nodig hebben, kijk dan naar één van de filmmarathons die je binnen 24 uur kan behalen.