Tokio, Denver, Caïro, Rio en Berlin. Grote kans dat je bij het lezen van deze steden niet meer denkt aan een wereldbol, maar aan de cast van La Casa de Papel. De gigantisch populaire serie telt al drie seizoenen. Seizoen 4 is in de maak, en seizoen 5 is al toegezegd. Het succes van de Spaanstalige misdaadserie is ongekend en daar wordt nu nog een schepje bovenop gedaan: La Casa de Papel krijgt een eigen special!

La Casa de Papel special

De special gaat de vorm krijgen van een soort documentaire en gaan over het ontstaan van de serie. La Casa de Papel, in het Engels ook wel The Heist, wordt al seizoenen lang platgekeken door fans van over de hele wereld. In de special wordt besproken hoe de Spaanstalige serie zo’n wereldwijd succes heeft kunnen worden. Het gigantische succes was voor iedereen een verrassing. Zo brak het derde seizoen een nieuw record met maar liefst 34 miljoen kijkers in één week. Nog nooit scoorde een niet-Engelstalige serie zo goed op Netflix. We krijgen in de documentaire een kijkje in de oorsprong van de serie, de gedachten achter de verhaallijnen en verschillende details en keuzes worden uitgebreid toegelicht. Om een voorbeeld te noemen: het Italiaanse strijdlied ‘Bella Ciao’, dat regelmatig voorbij komt in de serie, zal uitgebreid aan bod komen in de special.

La Casa de Papel

April wordt een goede maand

De La Casa de Papel special komt uit op 3 april. En inderdaad, dat is dezelfde dag als de lancering van het vierde seizoen van de serie. Goed nieuws voor de mensen die over de zelfkennis beschikken dat ze het seizoen in één klap uit gaan kijken: er is dus meer materiaal om te bingen. We kunnen concluderen dat we het voorlopig niet zonder La Casa de Papel te hoeven stellen. Fijn nieuws, niet?