Niet alleen je bovenlichaam hoort gespierd te zijn. De term never skip legday bestaat niet voor niks. Zorg er daarom voor dat je in je trainingsschema ook het kuiten trainen verwerkt. Het wordt weer warmer en de korte broek kan er voorzichtig bijgepakt worden. Dan wil je nu natuurlijk niet met kippenkuitjes voor de dag komen.

Kuiten trainen hoort erbij

Om het jullie zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij oefeningen uitgezocht die je ook thuis kunt doen of buiten de deur. We moeten het natuurlijk wel praktisch en verantwoordelijk houden. Probeer maar eens uit wat jij het fijnst vindt en maak die onderbenen groter dan ooit.

Calf raises

Dit is de klassieker in het kuiten trainen. De calf raises worden het meest gedaan om iemand sterkere kuiten te geven en is heel gemakkelijk uit te voeren. Ga met je voorvoet op een kleine verhoging staan. Dit kan iets zijn ter hoogte van een stoeprand of iets hoger, als het maar een vlak oppervlak is. Duw jezelf omhoog met de voorste helft van je voeten. Houd dit kort vast en zak weer langzaam omlaag. Niet zwaar genoeg? Maak jezelf zwaarder door wat dumbbells of ander gewicht vast te houden.

Dumbbell calf raise

Als je die dumbbells al aangeschaft hebt, kun je die ook gebruiken voor een zittende oefening bij het kuiten trainen. Het gaat om een zittende calf raise met een dumbbell. Ga zitten met je knieën in een hoek van 90 graden en zet een dumbbell rechtop op je knie. Zet je voorvoet op een heel kleine verhoging, zo hoog als de dikte van een dumbbell. Duw je knie aan je tenen omhoog en laat langzaam weer zakken. Je zult voelen dat je dit met je kuitspieren doet en dat is goed.

Op de teentjes

Dit is een erg leuke oefening om te doen als iedereen slaapt en je toch nog kuiten wil trainen. Je hoeft er namelijk alleen maar voor door het huis te lopen op je tenen. Houd dumbbells in je handen om jezelf zwaarder te maken en loop met je hakken zo hoog dat ze een stukje boven de grond hangen. Zet kleine stapjes en loop stukjes heen en weer. Als je merkt dat je kuiten verzuren is het goed.

De heuvel op

Als je aan het hardlopen bent en tegen een heuvel aanloopt, sprint dan de heuvel op omhoog. Loop dan rustig omlaag en sprint weer omhoog. Dit is niet alleen goed voor je conditie, maar je zult ook merken dat je kuiten het hiermee zwaar te verduren hebben. Herhaal dit een paar keer. Ook als je niet aan het hardlopen bent maar wel gemotiveerd bent voor het vervloekte kuiten trainen kun je dit proberen.

Touwtje springen

Nog een oefening waar je eigenlijk niks voor nodig hebt en die overal kan, als je maar een klein beetje ruimte hebt. Als je aan het touwtje sprengen bent is het een goede manier om aan de benen én je conditie te werken. Spring maar eens een paar minuutjes en voel hoe het eraan toe gaat met die kippenkuitjes. Voelt het na de spierpijn sterker? Probeer het dan maar eens iets langer vol te houden.