Een kerstdiner uit blik. Het klinkt niet erg smakelijk en het is mogelijk het minst romantische diner ooit. Maar misschien is het voor sommigen een uitkomst, zeker dit jaar. De Britse computerspel-winkel met de toepasselijke naam ‘GAME’ heeft de oplossing gebracht voor de gamers die ook tijdens de kerstdagen niet uit hun stoel willen komen.

De oplossing voor échte hardcore gamers

Het kerstdiner uit blik is niet voor niks in het leven geroepen. GAME begon met het creëren van dit ‘Christmas Tinner’ nadat ze erachter kwamen dat 43 procent van de gamers in het Verenigd Koninkrijk het grootste deel van de kerstdagen op hun console blijft gamen. Ze willen niet hun gezicht van het scherm afhalen voor zoiets als eten, en al helemaal niet een heel diner dat heel lang duurt.

Twaalf gerechten opgestapeld

Het zit allemaal in één blik, zodat je de minste moeite hoeft te doen om het op te warmen. Het traditionele ‘diner’ bestaat uit negen gerechten inclusief toetjes, jus en groenten. Dit is de originele versie die al een paar jaar bestaat voor de gameverslaafden onder ons. Hier krijg je o.a. roerei met bacon, kalkoen, jus, cranberry saus, spruitjes of broccoli met vulling en als toetje ‘kerst pudding’.

Moderniseren met de vega en vegan variant

GAME heeft dit jaar twee nieuwe varianten op het kerstdiner uit blik samengesteld, om ook de vegetarische en veganistische gamers tevreden te houden. In het ‘Veggie Christmas Tinner’ vind je peperkoek pannenkoeken als ‘ontbijt’ in plaats van roerei met bacon. Het hoofdgerecht van kalkoen wordt vervangen door een notenbrood en er zijn nog meer vegetarische klassiekers in te vinden, met twaalf lagen aan kerstgerechten.

Ondertussen heeft het Verenigd Koninkrijk 3,5 miljoen vegetariërs/veganisten en daar speelt GAME ook op in met de veganistische versie. Hierin krijg je ‘scrambled tofu’ en een heleboel andere groentegerechten. Je vindt maar liefst elf lagen in dit kerstdiner uit blik. Of het voor de fijnproever een genot is weten we niet zeker, maar nu heb je in ieder geval voor ieder wat wils.