Een mooie kamerplant in je huis kan voor meer sfeer zorgen en geeft een geheel aan je interieur. Toch kan het vaak zijn dat je moeite hebt met het onderhouden van je plant, zeker als je er meerdere hebt. Dat is vanaf nu verleden tijd.

Met een kamerplant uit deze lijst weet zelfs jij raad

Een kamerplant kan een goede toevoeging zijn aan het perfecte interieur voor mannen. Het laat zien dat jij om het klimaat en de natuur geeft en de verantwoordelijkheid voor een levend iets op je kan nemen. Maar… hoe moet je nou echt goed voor die planten zorgen? Soms lijkt het nou eenmaal veel werk. Dit zijn 5 makkelijke opties waarmee het niet snel fout gaat.

1. De ‘kamerpalm’

Grote kans dat je deze plant wel eens voorbij hebt zien komen in een winkel of bij een vriend thuis. De palm is namelijk geschikt voor veel plekken, in het bijzonder plekken waar niet meteen veel zonlicht aanwezig is. Je slaapkamer bijvoorbeeld is dus een prima optie. Let erop dat je de kamerplant niet teveel water geeft. Het is bij deze dus niet heel erg als je het vergeet, ze kunnen namelijk een stuk langer zonder water.

2. De ‘spinnenplant’

Deze kamerplant is ideaal. In vrijwel elke omstandigheid zal de spinnenplant namelijk weten te overleven. Wil je optimaal voor de spinnenplant zorgen, zet deze dan in het zonlicht. Toch is ander soort licht ook prima. Qua water is het aan te raden om ze in de winter iets minder te geven, maar je hoeft je niet aan een heel strikt water-geef-schema te houden. Het is een taaie, dus hij overleeft het wel.

kamerplant

3. De sansevieria

Ben jij typisch zo’n persoon die vergeet om je kamerplant water te geven, of moet je soms nogal zoeken naar de beste plek met licht? Dan is de sansevieria een goeie keuze. Deze kan namelijk lange tijd zonder licht én zonder water. Dat water geef je pas als de hele aarde droog is. Deze plant is redelijk goedkoop, dus mocht er een dame op bezoek komen en je hebt je planten alsnog weten om te leggen, kan je snel schakelen voor een nieuwe.

4. De Aloë Vera plant

Je ziet Alöe Vera veel voorbij komen in gezondheidsproducten. Als kamerplant doet de plant het ook goed: je hoeft alleen te letten op een gat in de bodem van de pot zodat het water weg kan lopen, en de plant op een plek te zetten waar deze zoveel mogelijk zonlicht kan vangen.

kamerplant

5. De Scindapsus Golden Pothos

Voor deze plant is heel weinig nodig. Ze vinden het namelijk fijn om in een grond te staan die droog is, ideaal! Ze hebben dus helemaal niet veel water nodig. Ondanks dat weinige water kunnen ze behoorlijk blijven groeien. Dat is dus belangrijk om in de gaten te houden, voordat je een oerwoud in je woning hebt.