Op het gebied van het interieur komen wij mannen vaak niet verder dan de nodige praktische zaken. Een lekkere bank om in te hangen, een salontafel voor je biertje en een grote tv. Niks mis mee, maar als het aankomt op aankleding hoef je bij veel mannen niet aan te kloppen. Als je gaat samenwonen is het dan ook makkelijk om het interieur aan de vrouw over te laten. Maar je kan er dan wel van uitgaan dat je eindigt met allerlei prullaria als gouden kandelaartjes. Niks voor jou? Dan wordt het toch tijd dat je jouw innerlijke interieurstylist vindt. Gelukkig sta je er niet alleen voor, want wij geven je handige tips voor een mooi en mannelijk interieur!

Interieurstijl

De eerste stap naar een perfect interieur is om na te gaan welke stijl bij je past. Vaak houden mannen van een strak interieur met stoere accenten. Een goede woonstijl is dan bijvoorbeeld industrieel. Bij deze woonstijl speel je met donkere basic kleuren, robuuste natuurlijke materialen en strakke lijnen. In een industriële keuken vind je bijvoorbeeld bakstenen muren, houten tafels en zwarte jaloezieën.

Juiste meubels

De juiste meubels zijn cruciaal voor de perfecte sfeer in je woning. Ga dus niet voor dat goedkope tafeltje van een woongigant en die uitgezakte bank van de kringloop, maar zoek met geduld je meubels bij elkaar. Mooie meubels kunnen tegenwoordig ook heel comfortabel en praktisch zijn. Je meubels kunnen er dus goed uitzien en tegelijkertijd aan al jouw comfortwens voldoen. Laat je vooral ook adviseren als je er zelf niet uitkomt of doe online wat inspiratie op!

Een geheel

Met de juiste meubels staat de basis van jouw interieur, maar nu is het tijd voor de details. Om jouw inrichting een geheel te laten vormen is belangrijk dat alles op elkaar afgestemd is. Van de kleuren op de muur tot het lampje naast de bank. Stem het kleurenpalet bijvoorbeeld af op de meubels en laat accentkleuren op verschillende plekken terugkomen. Zorg ook dat de raamdecoratie past bij de inrichting en tegelijkertijd functioneel is. Kies bijvoorbeeld voor verduisterende gordijnen in een kleur uit het kleurenpalet als een ruimte goed donker moet zijn, zoals de slaapkamer. Inspiratie nodig? Gordijnen slaapkamer ideeën vind je veel online!

Afwerking

Tot slot is het goed om naar de afwerking van jouw huis te kijken. In een perfect interieur is er een goede afwerking. Zorg er dus voor dat alle gaten in de muren dicht zijn, dat de verf strak op de muren zit, kabels zijn weggewerkt en de vloer netjes is gelegd met plinten. Let ook op de afwerking bij spullen die je koopt zoals een gordijn kant en klaar en accessoires. Tot slot hoort er bij een goede afwerking ook dat je het huis netjes houdt. Laat dus niet steeds rommel slingeren en maak regelmatig schoon!