Iedereen haat het om een verkeersboete te krijgen, maar in één specifiek geval was het wel erg zuur. Een man mocht namelijk de hoogste snelheidsboete ooit op zijn naam zetten en dat liep op tot honderdduizenden euro’s.

De hoogste snelheidsboete ooit

Te hard gereden op een plek waar het niet mocht? Dan heb je altijd de kans dat er een blauwe brief op je mat komt te liggen. Helaas was dat voor één persoon op deze aarde ook zo, alleen vestigde hij daar direct een wereldrecord mee. Hij kreeg het namelijk voor elkaar om de hoogste snelheidsboete ooit te rijden, maar daar is gelukkig ook weer een logische verklaring voor. Het gebeurde namelijk niet in Nederland, maar in Zwitserland, waar de regels toch net even een tikkeltje anders zijn dan hier.

hoogste snelheidsboete ooit

De desbetreffende man reed 290 op een plek waar je 120 mocht, dan zou je denken dat het hem misschien een paar duizend euro kost, maar in Zwitserland niet. Daar wordt de hoogte van je verkeersboete bepaald naar je inkomen. En aangezien de man prima verdiende én 170 kilometer per uur te hard reed, liep dat bedrag aardig op. Zijn excuus toen hij staande werd gehouden was: “Ik denk dat de snelheidsmeter op de auto, die nieuw is, defect is.” Natuurlijk was dit een leugen, dus mocht de man met een nieuwe wereldrecord op zak weer naar huis.

hoogste snelheidsboete ooit

Hoe duur was de boete?

De man reed in een hagelnieuwe Mercedes SLS AMG (waar trouwens ook een volledig elektrische versie van is), dus dan kan je al raden dat de man behoorlijk wat geld op zak had. Dat is meestal iets goeds, maar in zijn geval viel het toch tegen in verband met de boete. Hij kreeg namelijk (zelfs nog op de dag van het incident) een boete van 1.08 miljoen Zwitserse frank. Omgerekend is dat zo’n 720.000 euro die ‘ie even mocht aftikken. Dan mag je nog wel een multimiljonair zijn, maar zoiets doet toch pijn aan je portemonnee. Misschien is de hoogste snelheidsboete ooit toch niet een record om trots op te zijn.