De serie Vikings houdt als seizoenen lang in z’n greep. Ook na het einde van het zesde en tevens laatste seizoen zal daar geen verandering in komen. Er is namelijk ook een spin-off aangekondigd. Wij vertellen je waar Vikings is opgenomen.

Waar is Vikings opgenomen ?

Bij het zien van de serie Vikings zal je waarschijnlijk niets liever willen dan in de voetsporen van de krijgers volgen. Wellicht zonder bijl of zwaard in je handen, maar mét de mooie uitzichten en landschappen. Wil jij die droom werkelijkheid maken, dan moet je geen ticket naar Scandinavië komen. Dat terwijl de serie zich daar wel afspeelt. Dat was immers de plek waar de oorspronkelijke Vikingen vandaan kwamen. Toch is Vikings niet in Scandinavië opgenomen, iets wat je wellicht wel zou denken.

Vikings opgenomen

In de voetsporen treden van Vikingen doe je in dit land

Waar Vikings wel werd opgenomen is Ierland. Preciezer gezegd bij de Ashford Studios en in en rondom het het ‘Guiness Lake’. Dit meer wordt zo genoemd omdat het bij het Guinnes landgoed hoort. De locaties bevinden zich in Co, Wicklow. Voor de opnames van het eerste seizoen werden er veel huizen en dorpen nagebouwd, maar we zagen er niet veel van binnen. Zo’n 70% van de scènes vonden namelijk plaats in de buitenlucht.

Vikings opgenomen

Nog veel meer te weten over Vikings en de spin-0ff

Niet alleen de originele seizoenen van Vikings werden in de Ashford Studios opgenomen. De productie van Vikings: Valhalla, de spin-off van de serie, is ook rondom deze studio’s gespot. Foto’s van de set tonen onder andere Kattegat, vele figuranten met kostuums en grote boten in de haven. Inmiddels is er al een hoop wat we allemaal weten over de Vikings spin-off. Dat je nu weet waar Vikings is opgenomen betekent niet dat de serie geen geheimen meer heeft. Zo schreven we eerder al over 10 facts over Vikings die je nog niet wist. Ook hoe de Vikings cast er in het echt uitziet kan je nogal verbazen.