Een harde stoot uitdelen, zoals je de profs dat ziet doen in de ring. Hoe doe je dat nou eigenlijk? We denken misschien wel dat we een rake klap kunnen uitdelen, maar dat stelt vaak weinig voor. Veel mensen zouden na één klap van iemand die écht weet hoe het moet al op de grond liggen. Tijd voor een paar nuttige en gevaarlijke tips waarmee harder slaan een eitje wordt.

Harder slaan dankzij oud-bokser

Oud-professioneel bokser Tony Jeffries heeft brons gewonnen op de Olympische Spelen. Ook was hij Europees kampioen en meerdere keren nationaal kampioen. Hij weet dus echt wel hoe hij een klap moet uitdelen of incasseren. In een video op YouTube legt hij wat tips uit voor mensen die willen leren harder slaan. En dat gaat wel lukken als je hieraan denkt.

harder slaan

Gewicht erachter zetten

Een rake klap komt niet alleen uit je arm, maar uit je hele lichaam. Als je echt je gewicht achter je klappen zet, kun je een stuk harder slaan. Dat doe je ook door tijdens het slaan een draaibeweging te maken. Je hoeft niet alleen de kracht uit je arm te halen. Je slaat met veel meer kracht als je er lichaamsgewicht bij gooit.

Instappen in je klap

Je zet niet alleen meer gewicht achter je klap door in te draaien, maar ook door in te stappen. Hiermee creëer je een soort momentum om extra rake klappen uit te delen. Het maakt je iets kwetsbaarder voor een tegenaanval van je opponent, maar je kunt er wel harder mee slaan.

Arm helemaal uitstrekken

Veel mensen gebruiken niet de volledige lengte van hun arm om een klap uit te delen. Dat is zonde, want je kunt een stuk harder slaan als je je arm helemaal uitstrekt. Dan zit er geen hoek meer in je elleboog, waardoor een tegenstander de arm niet meer zou kunnen buigen. En je hebt ook nog eens meer tijd om kracht op te bouwen in je klap. Onthoud deze tips en je deelt klappen uit als Mike Tyson.