Darten is een zeer lucratieve sport geworden, dat is wel duidelijk geworden in de afgelopen jaren. Kijk maar eens naar de nieuwe BMW 750Ld xDriv van Michael van Gerwen! Zoveel geld kunnen maar weinig mensen  neerleggen voor zo’n auto. Maar als we het over lucratieve sporten in Nederland hebben, dan is er toch wel één sport dat ver boven de rest uitsteekt: voetbal. Niet gek dat Hakim Ziyech dan ook een hele dikke Lamborghini Urus op de kop kan tikken!

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech heeft het afgelopen seizoen uitstekend gepresteerd bij AFC Ajax. Met Ajax werd hij Landskampioen, won de KNVB Beker en bereikte de halve finale van de Champions League. Het is daarom ook niet gek dat de marktwaarde van Ziyech en andere Ajax spelers ontzettend is gestegen. En dan heb je ook een aardig zakcentje verdiend om een dikke bak te kopen. Dus besloot Ziyech om naast zijn matzwarte Mercedes GLE een Lamborghini Urus te rijden.

Hakim Ziyech Lamborghini Urus 3 Hakim Ziyech Lamborghini Urus 1

Het eerste wat opvalt aan de foto’s van deze Lamborghini Urus is toch wel zijn unieke kleur. Er is voor gekozen om deze brute Lambo in de kleur ‘Nero Helene’ te nemen en dat maakt de wagen nog smoother dan dat ie al was. Daarnaast mogen de velgen met gele remklauwen er ook zeker wezen. Die combinatie van kleuren gepaard met de zwarte leren bekleding en gele stiksels maakt de wagen helemaal bruut. Daar worden we dan toch wel een beetje heel erg jaloers van.

Hakim Ziyech Lamborghini Urus 1

Uiteraard beschikt een Lamborghini Urus over prestaties waar je u tegen zegt. De 4,0-liter V8 produceert 650 pk en 850 Nm. Daarmee tikt ie in een kleine 3,6 seconden al de 100 kilometer per uur aan tot een topsnelheid van 306 kilometer per uur. Zoals eerder gezegd moet je wel over een zakcentje beschikken, maar dat doet de profvoetballer van Ajax ook gelukkig. Het prijskaartje dat aan deze bolide hing zei dan ook 278.844 euro.

Fotografie: TopGear