De ongelooflijk exclusieve Bugatti Centodieci, waarvan tien exemplaren gemaakt worden, gaat eindelijk in productie. Een ware bovenbaas van de exclusieve vierwielers ziet daarmee het daglicht definitief. Met zo een een flinke scheut aan performance dat je iedereen het nakijken geeft. En ja, het kost een berg. Maar dan heb je ook echt een berg méér.

Bugatti Centodieci in productie: duurste speelgoed op aarde?

We zijn intussen een kleine drie jaar verder. De Bugatti Centodieci, een heel exclusieve hypercar, gebaseerd op het Chiron-model, werd in 2019 getoond. Als een concept-model welteverstaan. Het lijkt er inmiddels op dat deze natte droom van de Bugatti-liefhebber eindelijk realiteit wordt.

Bugatti Centodieci

Tijdens de uitgebreide shake-down, werd de Bugatti Centrodieci in allerlei omstandigheden aan de tand gevoeld. De Franse fabrikant spreekt over een succesvol testprogramma van 50.000 kilometer. Denk aan hogesnelheidsruns, kronkelige wegen, circuits, snelwegen, stadsverkeer, enzovoort: niets is aan toeval overgelaten. Na elke test werd flink geëvalueerd. En nu het goede nieuws: alle lichten staan op groen om de productie te beginnen.

1577pk en een topsnelheid van 380 km/u

Over dit exemplaar valt het één en ander te melden. Zoals het prijskaartje ten eerste. Voor een astronomisch bedrag van 8,8 miljoen dollar kun je deze Bugatti-hypercar reserveren. Veel van dat budget is het gevolg van de bizarre 8-liter W16-motor. Deze produceert, hou je vast, 1577pk in vol vermogen.

De topsnelheid van de Bugatti Centodieci piekt daarmee tot bijna 380 kilometer per uur. Je gaat daarbij van 0 naar 100 km/u in een pijlsnelle 2.4 seconden. Het racemonster is een ode aan de EB110 van Bugatti. Dat is een supercar uit de 90-jaren. De Bugatti Centodieci komt ook met een quad-turbo, maar brengt aanzienlijk meer vermogen. En dat mag ook voor deze prijs.

Bugatti Centodieci

Cristiano Ronaldo zou één van de eerste gelukkige kopers zijn van de Bugatti Centodieci dit jaar. Wie volgt?