Sports

Hoeveel verdient een prof-voetballer in Nederland? Dit is het gemiddelde salaris van een Eredivisie-speler

gemiddelde salaris Eredivisie-speler

Voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Al is het vaak ook geld, geld en nog eens geld. Dit is het gemiddelde salaris van een Eredivisie-speler.

Hoeveel verdient een Eredivisie-speler?

Overal ter wereld stappen rijke miljonairs in bij voetbalclubs om veel geld in de club te pompen. De salarissen in de voetbalwereld zijn absoluut zeker niet te vergelijken met salarissen in het normale werkende leven. In de Engelse Premier League wordt het elk jaar weer gekker met de bedragen van de salarissen en ook bij Paris Saint-Germain is het niet normaal. Zo pakt PSG met de salarissen een opmerkelijk record. In de Eredivisie kan een profvoetballer ook veel geld verdienen, maar het is niet te vergelijken met de salarissen in de buitenlandse voetbalcompetities. Dit is het gemiddelde salaris van een Eredivisie-speler.

Eredivisie

De Eredivisie is de allerhoogste voetbalcompetitie in Nederland. Elk jaar wordt, zoals je misschien wel weet, gevoetbald om aan het einde van het seizoen met de schaal op het bordes te staan. Voetbal wordt al vele jaren in Nederland gespeeld, maar in 1956 werd officieel de Eredivisie opgericht. De traditionele top 3 van de Eredivisie bestaat uit Ajax, PSV en Feyenoord. Dit zijn ook de drie clubs die overduidelijk het meeste salaris voor spelers in de Eredivisie betalen. Voornamelijk Ajax heeft de laatste jaren een ander salarisplafond dan voorheen aangenomen en zorgt daarvoor voor een hoger algemeen gemiddelde van het salaris van een Eredivisie-speler. Kijk alleen al naar het salaris van Steven Bergwijn of het salaris van Steven Berghuis.

View post on Instagram
 

Wat is het gemiddelde salaris van een Eredivisie-speler?

Het salaris wat er kan worden verdiend in de Eredivisie verschilt heel erg. Clubs aan de onderkant van de competitie betalen veel minder dan clubs aan de bovenkant van de competitie. Je kunt je wel voorstellen dat PSV Eindhoven meer salaris betaalt aan een speler dan bijvoorbeeld Sparta Rotterdam. Het gemiddelde salaris van een Eredivisie-speler bedraagt 291.000 euro bruto per jaar. Dat is een stuk hoger dan de salarissen in een divisie lager, de Keuken Kampioen Divisie, daar verdient een speler gemiddeld 1800  tot 4000 euro per maand. Bij het gemiddelde moet wel een kanttekening worden geplaatst; de grote clubs trekken het gemiddelde ver omhoog, maar toch geeft dit aan de professionele spelers in de Eredivisie zeker niet hoeven te klagen.