Het is één van de meest veelbesproken transfers van de afgelopen jaren: de overstap van oud-Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis naar aartsrivaal Ajax. Financieel gezien legt deze transfer hem geen windeieren. In de hoofdstad gaat hij namelijk flink wat pegels binnen harken. Zie hier het salaris en vermogen van Steven Berghuis.

Prille begin van zijn carrière

Berghuis werd geboren op 19 december 1991 in Apeldoorn. De talentvolle jongeling doorliep verschillende jeugdelftallen en kwam vervolgens bij FC Twente terecht, waar hij in 2011 zijn profdebuut maakte. Na een huurperiode van een jaar bij VVV Venlo, verkaste hij in 2012 naar AZ Alkmaar. Over zijn verdiensten bij de eerste twee clubs is weinig bekend, maar volgens Salary Sport kon hij in Alkmaar jaarlijks een salaris van twee ton bijschrijven. Dat heeft het vermogen van Steven Berghuis goed gedaan.

Het grote geld in Engeland

Drie jaar later zocht de geboren Apeldoorner zijn heil in de Premier League bij Watford. Financieel gezien een uitstekende stap: het vermogen van Steven Berghuis groeide jaarlijks met zo’n 1,1 miljoen euro. Sportief gezien werd het een debacle. In één seizoen kwam hij slechts tot elf optredens.

Terugkeer naar Nederland

Om weer speelminuten in de benen te krijgen, besloot hij in 2016 op huurbasis uit te komen voor Rotterdamse grootmacht Feyenoord. Dat bleek een match made in heaven. Berghuis besluit te blijven de Rotterdammers nemen hem in 2017 voor 6,5 miljoen euro – naar verluidt hetzelfde bedrag wat Watford aan AZ overmaakte – definitief over.

Het vermogen van Steven Berghuis was wat minder blij met deze stap, want dat kon in de havenstad een stuk minder hard groeien. Naar verluidt verdiende hij in zijn eerste contractperiode in Rotterdam een half miljoen euro per jaar.

Nieuw contract, meer geld

De geboren Apeldoorner werd sterkhouder van Feyenoord en verlengde in 2019 zijn contract. Met het vernieuwde contract kon het vermogen van Steven Berghuis aanzienlijk groeien. Met de salarisverhoging ging Berghuis namelijk zo’n twee miljoen euro per jaar verdienen, al moest hij daar in 2020 wel een flink deel van inleveren.

Pikante overstap naar de aartsrivaal

Feyenoord is er alles behalve rijk van geworden, maar met de overstap kan Steven Berghuis zijn vermogen flink spekken. Zijn salaris krijgt in 020 namelijk een flinke boost. Volgens Mike Verweij, de Ajax-watcher van de Telegraaf, gaat Steven Berghuis vier miljoen per jaar opstrijken in Amsterdam.

Het vermogen van Steven Berghuis

Dit rijtje opsommende, is het vermogen van Steven Berghuis een flinke som geld bij elkaar. Volgens Salary Sport bedraagt het vermogen van Steven Berghuis zo’n kleine zes miljoen euro. Dit bedrag kan hij de komende periode bij Ajax flink opkrikken. Daar kan hij, net als Matthijs de Ligt, een dikke auto van kopen.