Sports

Zoveel geld krijgt Dirk Kuijt als ontslagpremie van ADO den Haag

ontslagpremie dirk kuijt

ADO Den Haag heeft het dit seizoen bijzonder lastig als het gaat om punten pakken. De club uit de hofstad staat in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie. Het vertrouwen in de trainer is volledig weg en dat heeft de club doen besluiten om Dirk Kuijt te ontslaan. Financieel gezien geen tegenvaller voor Dirk Kuijt: dit is de ontslagpremie die Dirk Kuijt meekrijgt van ADO Den Haag.

Slechte resultaten bij ADO Den Haag

Vorig seizoen promoveerde ADO bijna naar de hoogste divisie van Nederland. Toch zag de club die promotie aan zich voorbijvliegen na een verloren strafschoppenserie tegen Excelsior in de finale van de play-offs. Met pas vier overwinningen van de zestien wedstrijden in het huidige seizoen is er geen glimp meer te zien van de strijdlust van vorig seizoen. Ook dit jaar zit promotie er dus zeer waarschijnlijk niet in voor ADO. De huidige zeventiende plaats was het laatste wat er verwacht werd met Dirk Kuijt als trainer.  De voormalig voetbalinternational is zelf ook niet te spreken over de slechte resultaten. Zo besloot Kuijt recent zelfs niet eens de kleedkamer in te stappen na een recente nederlaag tegen Helmond. De reden van de trainer was om te voorkomen dat hij dingen zou zeggen waar hij later spijt van zou krijgen.

View post on Twitter

Het mocht uiteindelijk niet baten: het einde van Dirk Kuijt in de Hofstad is daar. Financieel gezien geen domper: Dirk Kuijt krijgt namelijk een prima ontslagpremie mee naar huis van ADO Den Haag.

Ontslagpremie voor Dirk Kuijt van ADO Den Haag

Het ontslag van Dirk Kuijt is dus daar. Een sportieve én financiële domper voor ADO Den Haag.  Volgens John van Zweden, mede-eigenaar van Swansea City AFC, bedraagt de ontslagpremie van Dirk Kuijt maar liefst 600.000 euro. “Dat is een behoorlijk bedrag, dat ADO niet heeft”, vertelde Van Zweden eerder over deze premie. “De kans dat ADO dadelijk Kuijt gaat ontslaan, is in mijn ogen niet groot.” Die woorden blijken nu achterhaald. Dirk Kuijt is, ondanks de peperdure ontslagpremie voor ADO Den Haag, toch de laan uit gestuurd. De ontslagpremie is een prima aanvulling van het toch al niet karige vermogen van Dirk Kuijt.

View post on Instagram
 

Keert Giovanni Franken terug bij ADO?

De spelers van ADO hebben duidelijk gemaakt dat ze Giovanni Franken terug willen hebben bij de technische staf van de club. Giovanni werd vorig seizoen de hoofdtrainer van de Haagse club en is inmiddels te vinden als trainer van ADO Den Haag onder 21. Kuijt gaf eerder dit seizoen aan dat de terugkomst van Giovanni als assistent niet mogelijk was vanwege een trainerscursus. Toch zullen er nu gesprekken gaan plaatsvinden met Giovanni. De spelers prijzen Franken om zijn tactische vermogen en de manier van werken van vorig seizoen. Waarschijnlijk zijn de gesprekken tussen Franken en de clubleiding al in volle gang. De verwachtingen zijn zelfs dat hij binnen korte tijd al op het veld zou kunnen staan.