Voor welke voetbalclub je ook bent, Dirk Kuijt heeft veel gedaan voor het nationale voetbal. Niet veel voetballers kunnen zeggen dat ze 104 interlands voor het Nederlands elftal hebben gespeeld. Daarin heeft hij ook nog eens 24 keer gescoord. Ook bij FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe was hij van vaste waarde. Als trainer gaat het hem vooralsnog minder af: hij is ontslagen bij zijn eerste echte club ADO Den Haag. Al leverde dat ontslag een prima ontslagpremie op. Dit is het vermogen van Dirk Kuijt.

De glansrijke carrière van Dirk Kuijt

Hij begon in 1998 bij de amateurs van Quick Boys en vond zijn weg via FC Utrecht naar Feyenoord. Bij Feyenoord bloeide hij op tot een harde werker én publiekslieveling. Door zijn harde werken verdiende hij in 2006 een transfer naar de Engelse grootmacht Liverpool. Ook daar groeide hij uit tot vaste waarde. Na een lucratief avontuur in Istanboel keerde hij in 2015 terug naar Feyenoord. Hij kwam terug om Feyenoord op weg te helpen, en dat lukte hem aardig. In 2016 won hij met Feyenoord de KNVB beker en in het seizoen erna werden ze zelfs na 18 jaar weer landskampioen. Zijn missie was geslaagd en hij besloot een punt achter zijn voetbalcarrière te zetten.

Transformatie van Kuijt: van voetballer naar trainer

Na zijn voetbalcarrière ging de 42-jarige Katwijker  aan de slag als jeugdtrainer bij Feyenoord om zo ervaring op te doen voor het hoofdtrainerschap in de toekomst. Na twee jaar, in 2020, zwaait hij af. In de zomer van 2022 werd hij aangesteld als hoofdtrainer van ADO Den Haag. Dat avontuur bleek van korte duur: op 24 november is de trainer ontslagen. Dat komt het vermogen van Dirk Kuijt ten goede: de trainer gaat met een lekkere ontslagpremie naar huis (lees hier alles over de ontslagpremie van Dirk Kuijt).

Het salaris van Dirk Kuijt

Als voetballer pakte hij gemakkelijk een paar miljoentjes per jaar mee. Zo verdien je in Nederland al helemaal niet slecht, maar Dirk Kuijt heeft zijn enorme vermogen vooral te danken aan zijn tijd in Liverpool en Istanboel. Zo verdiende hij bij de club op de Merseyside een jaarsalaris van 1,7 miljoen euro netto per jaar. Helemaal niet verkeerd natuurlijk, maar hij vulde zijn zakken nog meer in Turkije. Bij Fenerbahce verdiende Dirk namelijk zo’n 2,85 miljoen euro per jaar. Lekker hoor!

Het vermogen van Dirk Kuijt

Zoals je waarschijnlijk al kunt inschatten, ligt het vermogen van Dirk Kuijt met zo’n salaris wel heel hoog. Dat klopt, totdat hij vorig jaar besloot te scheiden met zijn vrouw. Na een huwelijk van 17 jaar liep de relatie tussen hem en zijn vrouw Gertrude toch stuk. Een flinke Domper voor de man uit Katwijk, want ze waren in gemeenschap van goederen getrouwd. Nu werd het vermogen van Dirk Kuijt geschat op zo’n 26 miljoen euro. Dat betekent dat hij zijn ex-vrouw toch ook een hoop zal meegeven. Door de scheiding heeft Dirk Kuijt nu een vermogen van ongeveer 13 miljoen euro.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dirk Kuyt (@kuyt)