Evolutionair gezien hebben mensen het nodig om seks te hebben. Dit is natuurlijk zodat je kinderen kan krijgen, maar er is nog een aantal andere redenen. Er gebeurt namelijk het één en ander met je lichaam als je nooit meer het bed met iemand deelt.

Seks heb je nodig

Een goed seksleven is belangrijk voor je relatie. Zeker wanneer je langer in een relatie zit, wordt het iets minder spannend en met een beetje pech kakt je seksleven wat in. Voor de vrijgezellen is het ook prettig om af en toe het bed in te duiken, ondanks dat dat niet altijd lukt. Dat is niet alleen jammer, maar het is ook nog eens niet goed voor je gezondheid om weinig seks te hebben. Dit is terug te lezen in de komende zeven punten.

Geen seks verzwakt immuunsysteem

Als je minder seks hebt wordt je immuunsysteem langzaam verzwakt. Je weerstand wordt namelijk iets versterkt door de gemeenschap die je met anderen hebt. De kans dat je ziek wordt is dan dus groter.

Stress en irritaties

Als je seks hebt worden er anti-stresshormonen aangemaakt. Die zorgen ervoor dat je meer ontspannen hebt en minder irritaties hebt. Dus als je geen avontuurtjes meer hebt ben je waarschijnlijk ook sneller geïrriteerd en meer gestrest.

Minder snel opgewonden

Hoe vaker je iets doet, hoe makkelijker het je afgaat. Wat dat betreft kun je seks met sporten vergelijken. Als je vaker het bed met iemand deelt is het een kleinere moeite om opgewonden te raken. Goede prestaties zorgt voor goede prestaties.

geen seks

Het verandert je dromen

Als je lang geen seks hebt gehad ga je er (on)bewust steeds meer naar verlangen. Wat je wil komt af en toe in je dromen voor. Dus zal het je ook niet verbazen dat je dromen beïnvloed worden door een ongevraagde periode van droog staan.

Je libido wordt alleen maar minder

Je zou zeggen dat wie lang geen seks heeft een lager libido heeft. Het tegendeel blijkt echter waar. Wie seks heeft, maakt geslachtshormonen aan. Dit zorgt voor een hoger libido. Maar wie dat niet doet, heeft dus minder geslachtshormonen en daarmee een lager libido.

Moeilijker in slaap komen

Na de geslachtsgemeenschap maken mensen het hormoon prolactine aan. Dit zorgt ervoor dat je lekker in slaap valt. Het is dus wel een goede truc om snel in slaap te komen.

Groter risico op kanker

Het is een angstaanjagende gedachte, maar het schijnt dat mensen met een actief seksleven minder vaak prostaatkanker krijgt. Dit betekent niet dat als je geen seks hebt je gelijk prostaatkanker krijgt, maar het is wel een opvallende statistiek.