Hoe goed je volgens jezelf ook bent in het versieren van een mooie vrouw, er zijn altijd zaken die zorgen voor een bepaalde onzekerheid. Het goede nieuws is dat de kans groot is dat je zelf angsten aan het creëren bent. Met andere woorden, het is totaal onnodig om talloze beren op de weg te zien. Want wat blijkt? Wanneer de meest voorkomende onzekerheden van ons mannen aan vrouwen worden voorgelegd, dan blijken zij hier helemaal geen problemen mee te hebben.

Deze mannelijke onzekerheden zijn totaal overbodig

Natuurlijk hoef je ons niet te geloven op onze mooie blauwe ogen. Je kunt bij jezelf vast talloze verbeterpunten aangeven, variërend van die paar grijze haren, je bril of het streven naar perfectie. Dit is hoe vrouwen reageren op de 10 meest voorkomende onzekerheden bij mannen.

Onzekerheid 1: uiterlijke imperfecties

Er goed uit willen zijn betekent niet dat je moet streven naar perfectie. Niemand is perfect in deze wereld. Zorgen over je terugtrekkende haargrens? So what? Er zijn belangrijkere zaken om je druk over te maken. Ook al is uiterlijk vertoon belangrijk en kan het een grote impact hebben op je zelfvertrouwen, ga het in ieder geval niet overdrijven. Je partner is immers ook niet perfect en je vindt haar ook mooi zoals ze is.

onzekerheden van mannen

Onzekerheid 2: als ik helemaal mezelf ben knapt ze op me af

Wil je snel bonuspunten scoren, zorg dan dat je jezelf bent. En met jezelf zijn bedoelen we alle kanten van jezelf zijn. Dat ze tijdens het daten misschien is gevallen op je mannelijke voorkomen, of je leuke grapjes, betekent niet dat ze niet ook dol is op je wanneer je je andere kanten laat zien. Zo vinden vrouwen het alleen maar leuk als ze je zo nu en dan van je zachte kant laat zien.

Onzekerheid 3: als ik ‘uit’ sta ben ik niet leuk genoeg

Veel mannen denken dat ze altijd op hun grappigst, slimst, stoerst en best moeten zijn. Iets wat, als je het aan een vrouw vraagt, alles behalve nodig is. Integendeel. Vrouwen verklaren dat het juist aantrekkelijk is wanneer een man zich kan ontspannen en even ‘uit’ kan staan. Dit laat alleen maar zien dat jij je op je gemak voelt wanneer je bij haar in de buurt bent. Dus relax, je hoeft niet de hele tijd op 100 procent aanwezig te zijn.

onzekerheid

Onzekerheid 4: ik word grijs en dat is lelijk

Ben je nog geen dertig en al overduidelijk grijs aan het worden, maak je geen zorgen. Er zijn maar heel weinig vrouwen die je enkel gaan afwijzen vanwege die paar grijze haren. Ook al is je verschijning belangrijk, voor een vrouw is je persoonlijkheid vele malen belangrijker. En bovendien, misschien rock je die grijze haren wel.

Onzekerheid 5: gedraag ik me wel mannelijk genoeg?

Als je nog steeds denkt dat het noodzaak is om als een echt alfa-mannetje te gedragen, dan heb je het mis. Er is werkelijk geen reden om je super mannelijk te gedragen, een vrouw prikt hier in de meeste gevallen direct doorheen. Heb je dus stomtoevallig wel zin in een lekkere cocktail tijdens het uitgaan, bestel er dan gewoon één. En ben je stiekem wel benieuwd naar die nieuwe romantische comedy, stel hem dan gerust aan haar voor.

Onzekerheid 6: ik ben niet fit genoeg

Daar waar veel vrouwen ten prooi vallen aan het onrealistische lichaamsbeeld wat ze op Instagram en andere kanalen voorbij zien komen, hebben mannen hetzelfde probleem. Ook in de mannenwereld lijkt het beeld van ‘het ideale lichaam’ steeds extremer te worden. Gewoon een beetje sporten brengt je al lang niet meer het lichaam waar alle vrouwen van lijken te dromen.

Gelukkig is deze onzekerheid vrijwel geheel te verwerpen. Het beeld wat je zelf hebt van de ‘ideale’ man is vaak niet het beeld wat een vrouw heeft. Laat dus het idee varen dat je breed en gespierd moet zijn, in veel gevallen is dat juist niet iets wat de gemiddelde vrouw wenst. Er zijn juist veel meer vrouwen die op het ‘normale’ type vallen dan op het sportschool-model.

onzekerheden van mannen

Onzekerheid 7: mijn buikje is onaantrekkelijk

Alleen als je extreem veel last hebt veel overgewicht mag je terecht zorgen hebben. In dat geval is het ook beter voor jezelf om wat aan het overgewicht te doen. De realiteit is dat het voor een vrouw niets uitmaakt of je een paar kilo te zwaar bent. Je gewicht definieert in ieder geval niet wie je bent!

Onzekerheid 8: ik ben te onervaren in bed

Waarschijnlijk is dit wel de absolute topper als we het hebben over onzekerheden die mannen kunnen ervaren. De grote misvatting bestaat dat iedereen maar precies weet wat ze doen. De werkelijkheid: iedereen doet maar wat, en een nieuwe combinatie van twee mensen is altijd even aanvoelen en kijken wat wel en niet werkt. Ben jij niet heel ervaren tussen de lakens, voel je daar dan niet onzeker over maar zie het als een kans om nieuwe dingen te leren en proberen. Wie zegt dat zij meer ervaring heeft? Voor een vrouw is een gebrek aan ervaring geen afknapper. Te onzeker handelen, of niet inspelen op haar wensen daarentegen wel. Dus snij jezelf niet in de vingers door onzeker te doen en ga ervoor.

onzekerheden bij mannen

Onzekerheid 9: ze vindt me een nerd

De kans is groot dat je geneigd bent te denken dat vrouwen niet op het ‘nerd’ type vallen. De werkelijkheid is juist heel anders. Een man die zichzelf durft te zijn scoort juist punten, bovendien zal de juiste vrouw juist jouw passies en persoonlijkheid omarmen.

Onzekerheid 10: ik heb geen baardgroei

Anno 2021 lijkt iedere aantrekkelijke man zijn bonuspunten te halen uit een volle baard aan de kin. Ja, het klopt dat veel vrouwen dit aantrekkelijk vinden, maar dat betekent niet dat ze géén baard niet aantrekkelijk vinden. Stond jij bij het uitdelen van baardgroei-genen achteraan in de rij, accepteer dan dat die look niet voor jou is weggelegd. Ook zonder baard kun je er stoer en mannelijk uitzien. Ga vooral niet een plukkerige baard laten staan in de hoop dat je er mee weg komt. Dat ziet er onverzorgd uit en zal voor veel vrouwen een afknapper zijn.