Vijf jaar geleden vertelde Will Smith nog dat hij niet verwachtte dat er ooit een reboot van de serie ‘The Fresh Prince of Bel-Air’ zou gaan komen. Hij zei letterlijk: “Dit gaat pas gebeuren als Pasen en Pinksteren op één dag vallen”. Will bleek daar ongelijk in te hebben want de allereerste teaser van de reboot is zojuist verschenen.

Van sitcom naar dramaserie

De reboot van Bel-Air wordt beschreven als “een dramatische kijk bij de NBC-komedie”. De nieuwe ‘Fresh Prince of Bel-Ari’ gaat over een slimme jongen uit Philadelphia die naar zijn oom en tante gaat verhuizen in de upper-class buurt Bel-Air in Los Angeles. In de eerste teaser van de reboot van The Fresh Prince of Bel-Air horen we een dramatische versie van het iconische themalied van het origineel. Ook horen we de bekende teksten, waarin Will Smith het verhaal introduceert over hoe zijn leven op zijn kop werd gezet. In plaats van een hiphopbeat horen we nu dat het deuntje een stuk langzamer en dramatischer is. Het is dan ook een drama-reboot van de originele sitcom.

Vernieuwde cast

Ook de cast is vernieuwd. De hoofdrol voor deze nieuwe ‘Bel-Air’reeks is weggelegd voor Jabari Banks die de hoofdrol van Will Smith speelt. Dit wordt zijn aller eerste grootte rol. Actrice Cassandra Freeman speelt Vivian Banks (wat voorheen werd gespeeld door Janet Hubert) en Olly Sholotan speelt Carlton Banks. Bekijk hier de rest van de vernieuwde cast.

Wanneer is de reboot van ‘The Fresh Prince of Bel-Air’ te zien?

De exacte releasedatum is nog niet bekend. Wel weten we dat de reboot van ‘The Fresh Prince of Bel-Air’ in 2022 gaat verschijnen. Nog heel even wacht dus. Tot die tijd moet je het nog even met de teaser doen: