Vaak moet je voor een rol in een (actie-)film waar je een beetje sportief moet overkomen, enorm gespierd zijn. Het is bijna normaal geworden dat mannen die een hoofdrol hebben in een Hollywoodfilm, zo afgetraind als wat zijn. En vaak past die massa ook een beetje bij je rol. Maar deze vijf mannen nemen het wel héél serieus.

Extreem fitte Hollywoodsterren

In superheldenfilms heb je vaak dat de film draait om één held, die bijna altijd bovennatuurlijke krachten heeft. Dan is het de bedoeling dat je er ook bovennatuurlijk fit uitziet. Maar zelfs als je geen god of gemuteerde held speelt, kan je fysiek nog veel verschil maken op het witte doek. Hard werken doen deze mannen er in ieder geval wel voor, dus laat het een inspiratie zijn.

1. Dwayne Johnson

Hij wordt niet voor niets al jaren The Rock genoemd. Met talloze rollen in explosieve en heftige actiefilms is zijn fysieke gesteldheid een grote reden om hem te casten. Hij is dan wel al bijna 50, maar nog steeds de kopman van de fitte Hollywoodsterren. Wanneer heb jij voor het laatst 190 kilo op de bench press gedrukt? Dat drukt Dwayne namelijk wel weg.

2. Chris Hemsworth

De Thor-acteur speelt een god uit de Noorse mythologie die bekend staat om hoe sterk hij is. Dan moet je er dus uiteraard ook sterk uitzien. En in het geval van Chris Hemsworth is dat absoluut gelukt. In de Marvel-films is het hem gelukt er nóg fitter uit te zien dan collega en naamgenoot Chris Evans. Hoe hij aan het trainen is voor Hulk Hogan toont ook weer met bizarre beelden aan hij nog lang niet van plan is te stoppen met bouwen aan zijn fysiek.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chris Hemsworth (@chrishemsworth)

3. Hugh Jackman

Nog een acteur die bekend staat om iemand met bovennatuurlijke krachten. De Wolverine-acteur houdt er een loodzwaar trainingsschema op na, en dat is zeker terug te zien. Hij is een stuk minder opgepompt dan Dwayne Johnson en Chris Hemsworth, maar hij is ook vijftien jaar ouder dan de Thor-acteur. Dus als je 53 bent en net zo fit bent als Hugh Jackman, dan heb je het in ieder geval goed voor elkaar.

fitte hollywoodsterren

4. Zac Efron

Vooral voor zijn rol in Baywatch heeft Zac Efron keihard moeten trainen. Om eruit te zien als een professionele zwemmer en hunk op het strand moet je veel werk verrichten. Bovendien sta je naast één van de meest fitte Hollywoodsterren, Dwayne Johnson. Dan zie je er dus automatisch al klein uit, maar Zac Efron lijkt er in ieder geval niet slap naast.

5. Arnold Schwarzenegger

Uiteraard mag hij niet ontbreken in deze lijst van fitte Hollywoodsterren. Als er iemand het toonbeeld is van spieren in een film, is het Arnold Schwarzenegger wel. Het begon bij de Terminator-films, maar toen al was hij een professionele bodybuilder. Hij is de inspiratie van duizenden mensen die fit en gespierd willen worden, en zelfs boven de leeftijd van 70 staat hij nog veel in de sportschool. Kortom, een sportman pur sang.