Masturberen, wie doet het niet? De Paus, maar voor de rest iedereen. Dat het leuk is om te doen weten we allemaal, maar het is ook nog eens gezond. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld: masturberen op het werk is goed voor de productiviteitOm gezondheidsredenen geeft dit bedrijf haar personeel zelfs vier dagen vrij om te masturberen. Toch is er ook een tegenbeweging die vindt dat de broek iets minder vaak naar de enkels mag. Zo is No fap November al lange tijd een populaire uitdaging voor jong en oud.

Masturberen: heeft het slechte gevolgen, kan je het te veel doen, kan je het te weinig doen? Hieronder zetten we vijf populaire fabels over masturberen op een rij.

fabels over masturberen gewoonvoorhem 1

1. Masturberen is ongezond

Dit zit niet verder van de waarheid. Jezelf betasten is juist goed voor de gezondheid. Het voorkomt prostaatkanker, versterkt je immuunsysteem en helpt zelfs tegen slaaploosheid. Ook je vriendin heeft voordeel aan tijd alleen. Zo verkleind ze de kans op infecties aan de baarmoeder.

2. Masturberen maakt je onvruchtbaar

Het tegenovergestelde is waar. Je sperma verbeterd juist in kwaliteit. Laten we eerlijk zijn: anders was de mensheid al lang uitgestorven.

3. Masturberen maakt hem kleiner

Geen paniek: dit zijn de zeven fabels over masturberen. De vorm van je penis blijft onveranderd – hoe wild je er ook op los gaat. Masturberen is juist bevorderend voor de bloedsomloop. Dit helpt bij het behouden van een erectie tijdens seks en tegen lichte hoofdpijn.

4. Masturberen is slecht voor je relatie

Jezelf comfortabel maken met je lichaam door deze hands-on te verkennen verbetert juist je seksleven. Je weet beter wat voor jou werkt, waardoor je dit makkelijker kan communiceren naar je partner. Ook verhoogt masturberen je libido. Volgens deze relatie-expert is zelfs het volgen van modellen op Instagram gewoon gezond.

5. Masturberen is slecht voor je gehoor

Wetenschappers deden in hun onderzoek naar de effecten van masturberen ook altijd even testjes voor het gehoor, desondanks is dit een fabel die we eigenlijk niet meer hoeven te ontkrachten. Voor wie echter nog twijfelt: masturberen is niet slecht voor je gehoor, harde muziek wel. In je puberale jaren veel met je pielemans gespeeld en nu toch gehoorapparaten? Niet jezelf voor je kop slaan omdat je denkt dat het door al die uren zelfplezier komt.

Gehoorapparaten zijn niets om je voor te schamen, toch kunnen we begrijpen als je ze liever onzichtbaar hebt. Op oogvoororen.nl kan je terecht voor onzichtbare hoortoestellen. Deze worden gedeeltelijk of helemaal in het kanaal geplaatst. Zelfs het aanpassen van het volume is te doen met een applicatie op je smartphone. Hierdoor kan jij tijdens een feest alles haarfijn verstaan en ook nog ongezien de volume aanpassen als het achtergrond geluid te veel wordt. Op oogvoororen.nl kan je terecht voor persoonlijk advies over deze geweldige oplossing.

Geen fantasie tijdens het mastruberen? Doe inspiratie op: Dit zijn de meest opvallende zoektermen van het jaar 2018 op Pornhub.