Uit een recent onderzoek is gebleken dat masturberen tussen het werk door goed voor de productiviteit is. Het ‘momentje voor jezelf’ haalt stress weg en kan als een beloning ervaren worden.

Metro deed hier onderzoek naar. Hiervoor interviewde zij een aantal experts met de vraag of masturbeer-pauzes goed voor de productiviteit zouden zijn.

De resultaten van het onderzoek

Volgens Mark Sergeant, hoofddocent psychologie is masturberen tussen het werk door zeer effectief aangezien het spanning en stress tegengaat. Daarnaast is het een bruikbare manier van zelfmotivatie. Men zal er naar uitkijken en naar de beloning toewerken. Psycholoog en life coach, Dr Cliff Arnal, bevestigde dit ook. Hij zei dat het meer focus en minder agressie op zou leveren. Én dat er meer gelachen zou worden.

Er zit wel een keerzijde aan de masturbeer-kwestie: het inplannen van een masturbatie-pauze zou namelijk ook negatief kunnen uitpakken. Wanneer het niet lukt om de daadwerkelijke daad binnen de tijd te verrichten, zou dit een hoop frustratie met zich meebrengen. Er kunnen daarnaast ook vervelende en ongemakkelijke situaties ontstaan. Er zijn namelijk genoeg mensen die masturberen als een taboe zien.
Kortom: ja het is een goede manier om de productiviteit te verhogen, maar weegt de verhoogde productiviteit op tegen ongemakkelijke situaties? Of de masturbeer-pauze in de toekomst er ook echt gaat komen is dus nog maar de vraag.