Als er één persoon is die we in een gigantisch, luxueus en extreem duur huis zouden verwachten, is het Elon Musk wel. Toch kost het huis van Elon Musk ongelofelijk weinig in vergelijking met zijn totale vermogen.

Het enorme vermogen van Elon Musk

Elon Musk is oprichter van ruimtebedrijf SpaceX en is CEO van Tesla. Het is dus ook niet zo verwonderlijk dat Elon Musk constant in de top staat van rijkste mensen op aarde. Sterker nog: soms prijkt hij zelfs op de bovenste rij, al moet hij die soms weer afgeven aan Jeff Benzos, CEO van Amazon. In totaal komt het vermogen van Elon Musk neer op meerdere miljarden. Met deze cijfers kun je dus wel een aardige woning kopen. Toch woont Elon Musk momenteel in een huis van slechts 37 vierkante meter.

Een aparte keuze van de miljardair

Het huis waar Elon Musk woont is niet zomaar een huis. Het gaat hier over de ‘Boxabl Casita’. Dit is een prefab (prefabricage) huis, wat betekent dat veel onderdelen al in de fabriek worden gemaakt. Zo kunnen de losse onderdelen gemakkelijk en snel in elkaar worden gezet op een geschikte plaats. Je kunt je huis dus gemakkelijk ‘inpakken’, verplaatsen en weer ‘uitpakken’.

Dit is de praktische Boxabl Casita

In de Boxabl Casita huizen vind je een keuken, slaapkamer, een woongedeelte en een aparte badkamer. Qua inrichting doet het huis van Elon Musk dan ook veel denken aan een studio. De huizen kunnen zomaar eens de uitkomst voor de steeds groeiende vraag op de huizenmarkt. Elon Musk wil af van zijn vele bezittingen en is bovendien vaak onderweg voor zijn reis. Zijn keuze voor de praktische Boxabl Casita is aan de ene kant dus logisch te noemen, maar aan de andere kant zouden wij het met zijn vermogen wel weten. Dan zouden we tóch voor een extreem luxeappartement gaan. Denk bijvoorbeeld aan de duurste villa van Nederland die te koop wordt aangeboden.