Dat de allerrijksten elk jaar weer een stukje rijker worden en dat Jeff Bezos, Warren Buffet en Bill Gates al jarenlang de top drie vormen hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Het zijn stuk voor stuk multi-miljardairs. Leuk voor hen natuurlijk, maar is het mogelijk om een idee te krijgen van hun rijkdom?

Het vermogen van Jeff Bezos

Je een voorstelling maken van de omvang van 1 miljoen dollar, dat is nog wel te doen. Dat is bijvoorbeeld 10 exemplaren van een Caddilac Escalade of een Bugatti type 57 57c. Je een voorstelling maken van wat 100 miljoen dollar is lukt ook nog wel, het vliegtuig van Donald Trump bijvoorbeeld. Gaat het echter richten de miljarden, dan is dat een stuk lastiger. Goed, een miljard gaat nog wel, dat zijn bijvoorbeeld 5 exemplaren van de Boeing 787 Dreamliner. Maar het vermogen van Jeff Bezos is ruim 131 miljard dollar. Bij dergelijke bedragen is het moeilijk om je er een goede voorstelling van te maken, maar we kunnen je vertellen dat het uurloon van Jeff Bezos er niet om liegt.

Hoeveel is 131 miljard dollar?

Een poging om een bedrag van 131 miljard dollar te visualiseren is een onmogelijke opgave. Dat is bijvoorbeeld 26% meer dan wat het Britse Koninklijk Huis bezit, of meer dan het jaarlijkse totale inkomen van alle inwoners van IJsland, Luxemburg en Estland bij elkaar opgeteld. Dan weet je dus nog niks. Toch kun je bij benadering een poging ondernemen. Hoe doe je dat dan? Het antwoord zal je verbazen: met rijstkorrels!

De video over de rijkdom van Jeff Bezos

Hierin werd duidelijk gemaakt hoe onwerkelijk rijk Jeff Bezos is. Door aan een rijstkorrel een waarde te geven van 100.000 dollar werd duidelijk hoeveel geld de CEO van Amazon bezit. Er zijn namelijk maar liefst 1.310.000 rijstkorrels voor nodig om zichtbaar te maken hoe rijk hij is.