Eerder lieten we jullie al weten wat de rijkste families nou per uur verdiende, maar wij waren eigenlijk wel benieuwd wat nou de rijkste man ter wereld verdient. We besloten dus om eventjes op onderzoek uit te gaan en toen raakte we toch wel een beetje gechoqueerd over dit immense bedrag. Sowieso wat hij in zijn geheel verdient is vrij bizar, maar als je vervolgens uitrekent wat hij per uur verdient schrik je al helemaal.

Wat verdient Jeff Bezos?

Jeff Bezos kennen we natuurlijk allemaal van Amazon. Hij begon dit bedrijf om online boeken te verkopen, maar dat groeide al mega snel uit z’n voegen. Zo kent het Amazonimperium nu een supermarktketen genaamd Whole Foods, een online apotheek en een streamingdienst. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat de beste man zo erg van The Washington Post hield, dat hij deze voor zo’n 250 miljoen dollar heeft overgekocht? Nope, dat wisten wij dus ook niet! Al met al heeft hij hier de afgelopen jaren zo’n 131 miljard euro (150 miljard dollar) aan verdiend…

View this post on Instagram

😀 @teamcoco @BlueOrigin

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos) on

Snel rekensommetje

We hebben helaas nog geen cijfers over zijn jaarinkomen van 2019, dus baseren we het nog even op zijn jaarinkomen van vorig jaar. Uit de cijfers van Forbes kunnen we het verschil tussen zijn nettojaarinkomen 2017 en 2018 uitrekenen en komen we op een magisch getal van 78.500.000.000 dollar uit. Dat bedrag hebben wij vervolgens weer gedeeld door 8.760 (zoveel uren zitten er in een jaar) en kwamen we erachter dat de beste man per uur zo’n 8.961.187 dollar verdient. Ja, daar gaat je bek toch wel van openstaan. Deel je dit getal weer door 60 en dan leren we dat hij 149.353 dollar per minuut verdient. Nou voor de lol delen we dit bedrag dan nog eventjes door 60 en komen we te weten dat hij zo’n 2.489 dollar per seconde verdient. En dat is twee keer zoveel als wat de gemiddelde Amerikaanse werknemer in een week verdient.