Geld, het is voor velen een drijfveer in het leven, maar voor sommige mensen in de wereld is het enkel een nummertje op hun bankrekening. Zoals sommige zeggen dat je nooit genoeg geld kan hebben, zal het voor deze mensen niet zozeer uitmaken wat erop hun rekening staat. Zij weten namelijk dondersgoed dat het nooit op zal raken, aangezien ze er simpelweg gewoon ‘te veel’ van hebben. Zo ook natuurlijk de rijkste familie van de wereld. Benieuwd naar hoeveel zij nou dagelijks eigenlijk verdienen?

De rijkste familie van de wereld

Zegt de Waltons jou misschien iets? Wellicht niet, maar als we het hebben over Walmart zal er vast wel een belletje bij jou rinkelen! Dat is namelijk de rijkste familie van de wereld. Waar ze vorig jaar nog een fortuin van 39 miljard dollar hadden is dat dit jaar vergroot naar een immens bedrag van 191 (!) miljard dollar. Dat is omgerekend naar eurootjes een ruime 170 miljard! Volgens het jaarlijkse financiële rapport van Bloomberg verdienen ze daarmee omgerekend zo’n 70.000 dollar per minuut, 4 miljoen dollar per uur en een mindblowing 100 miljoen dollar per dag… Dan ga je je toch wel ergens afvragen of je iets verkeerds in het leven doet.

de rijkste familie van de wereld

De top 10 rijkste families van de wereld

Uiteraard zijn de Waltons niet de enige die een immens bedrag verdienen, zo komt er volgens het financiële rapport op de tweede plek de familie Mars. Yes, dan hebben we het inderdaad over die heerlijke chocolaatjes zoals M&M’s, Twix, Bounty en wist je dat ze zelfs de eigenaar zijn van Whiskas en Pedigree? Misschien dat ze zelfs in het eten van dieren dus een verslavend stofje pleuren, zodat zelfs dieren een verslaving krijgen aan de lekkernijtjes van de familie Mars.

  1. Walton van Walmart, $190.5 miljard
  2. Mars van Mars, $126.5 miljard
  3. Koch van Koch Industries, $124.5 miljard
  4. Al Saud, $100 miljard
  5. Wertheimer van Chanel, $57.6 miljard
  6. Hermes of Hermes, $53.1 miljard
  7. Van Damme, De Spoelberch, De Mevius van Anheuser-Busch InBev, $52.9 miljard
  8. Boehringer, Von Baumbach van Boehringer Ingelheim, $51.9 miljard
  9. Ambani van Reliance Industries, $50.4 miljard
  10. Cargill, MacMillan van Cargill, $42.9 miljard

Exclusief enkel erfgenamen

Het zal je waarschijnlijk wel zijn opgevallen dat een paar bedrijven die je maar al te goed kent, denk aan Google en Amazon, hier niet tussen staan. Dat klopt, want we hebben het hier over de rijkste families van de wereld. Mensen van slechts de eerste generatie of zonder erfgenamen zijn dus niet opgenomen in deze lijst.